USL se lauda cu sprijinul pentru Oprescu, primarul vorbeste despre un "parteneriat moral"

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 15:24
1656 citiri
USL se lauda cu sprijinul pentru Oprescu, primarul vorbeste despre un "parteneriat moral"
Foto: B1TV

Uniunea Social Democrata si-a anuntat, luni, oficial, sprijinul politic pentru candidatura lui Sorin Oprescu la un nou mandat de primar al Capitalei, confirmand formula "candidat independent in parteneriat cu USL".

"Dorim sa facem acest anunt pentru a opri toate speculatiile", a spus liderul PSD, Victor Ponta, anuntand parteneriatul pentru bucuresteni. Potrivit spuselor sale, USL vrea sa puna mana pe Primaria Capitalei - prin intermediul lui Sorin Oprescu - pe primariile de sector, dar si pe Consiliul General al Municipiului Bucuresti

"Principiile parteneriatului pentru bucuresteni sunt urmatoarele: un primar independent, asa cum a fost votat de bucuresteni, primari de sector si asigurarea unui consiliu general format din consilieri ai USL care sa colaboreze cu primarul general pentru a indeplini proiectele de care Bucurestiul are nevoie", a spus Victor Ponta, in cadrul unei conferinte de presa comune cu Sorin Oprescu si Crin Antonescu.

"Vreau sa-mi asum, in numele USL, ca viitorul consiliu general va lupta pentru bucuresteni, impreuna cu primarul general. Imi asum, de asemenea, ca viitorul guvern USL sa sprijine primarul si Consiliul General al Municipiului Bucuresti", a mai promis Ponta.

Mai rezervat, dupa ce a afirmat ca il onoreaza prietenia cu "poporul USL", Sorin Oprescu a subliniat ca "este vorba despre un parteneriat moral". "La obiectivele prezentate conducerii USL vor exista si altele, care sa completeze acest parteneriat", a mai spus Oprescu.

In viziunea actualului primar al Bucurestilor, "sprijinul USL-ului vine ca o platforma care poate sa indeparteze hotararea politica, de multe ori aberanta, din administratie".

Totodata, Oprescu a anuntat ca va sustine toti candidatii USL la locale, de la primariile de sector la consilii.

Inainte de conferinta de presa, Oprescu declarase ca nu semneaza nimic. Inca o data, edilul sef a precizat ca este vorba despre "un parteneriat in trei, intre USL, bucuresteni si mine".

Sorin Oprescu va fi "candidat independent in parteneriat cu USL"

La randul sau, Crin Antonescu, liderul PNL, a tinut sa sublinieze ca liberalii au fost suta la suta de acord cu sustinerea lui Sorin Oprescu la alegerile din 2012.

"Eu am fost mandatat de catre liberali sa-l sustin pe Sorin Oprescu. A fost o decizie unanima, sustinuta de toata lumea, fara niciun fel de ezitare", a spus Antonescu. Liderul liberal a precizat ca vrea "un singur lucru" de la Sorin Oprescu: sa lucreze cu onestitate si decenta in cadrul proiectului pe care si-l asuma in fata bucurestenilor".

Deplangand atacurile la care este supus deja Sorin Oprescu, Crin Anonescu a opinat ca "suntem toti trei tinta unor campanii care se vor intensifica si suntem in aceasta situatie ca incercam sa facem ceva si pentru ca suntem, atat cat se poate in Romania, oamenii care ne bucuram de cea mai mare credibilitate".

Pana acum, au existat mai multe discutii legate de modul in care actualul primar va primi sprijinul USL. Oprescu a declarat ca vrea sa ramana independent si ca nu va candida sub sigla nici unui partid politic, iar Crin Antonescu ii cerea acest lucru.

Pusi fata in fata, la o emisiune televizata, Oprescu si Antonescu au confirmat sprijinul USL pentru cel dintai, subliniind ca actualul primar nu va intra in niciun partid politic.

Citește și:
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 3 octombrie, că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an. Ministrul a precizat că autoritățile...
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...