Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

USL, un pietroi de gatul lui Sorin Oprescu?

Sambata, 24 Septembrie 2011, ora 08:28
3033 citiri
USL, un pietroi de gatul lui Sorin Oprescu?

Pare ca USL si-a calculat bine pasii, in privinta alegerilor locale din Bucuresti. De asemenea, Sorin Oprescu e pe inaltele culmi ale succesului, dupa ce i-a plimbat pe bucuresteni pe National Arena si Podul Basarab.

O intrebare macina totusi opinia publica. N-are Oprescu destula popularitate, incat sa fie sigur de castigarea unui nou mandat de primar general? Daca da, atunci de ce-i mai trebuie lui cateva vagoane de marfa pline cu balast?

Calculele sefilor USL sunt destul de simple: n-au nicio sansa sa castige Primaria Generala a Capitalei, n-au la acest moment un candidat capabil sa-l detroneze pe chirurgul Oprescu, asa ca se prefac ca joaca. Pe romaneste spus, decat sa pierdem pe fata, mai bine sa ne amagim pe la spate si sa pozam in invingatori. Astfel au posibilitatea de a nu isi pata imaginea de posibili castigatori la parlamentare cu un esec care i-ar pune intr-o lumina proasta pe viitorii politicienii care vor guverna Romania.

Daca plecam de la premisa ca legislativele vor avea loc in acelasi timp cu localele, USL si-a gandit extrem de eficient strategia. Cu ajutorul lui Oprescu va putea obtine o majoritate confortabila in Consiliul General al Capitalei si suficiente voturi pe Bucuresti pentru candidatii la un loc de parlamentar. Insa caile logicii pot fi cateodata extrem de complicate si viata te poate lovi cand nu te astepti. Evident, aici, prin intermediul stampilei alegatorilor.

De ce pleaca USL de la presupunerea ca Oprescu va castiga sigur alegerile in Bucuresti? Sigur, sondajele indica un avans clar al actualului primar general, dar intr-o situatie cu un Oprescu sprijinit de USL, datele problemei s-ar putea schimba radical. Oprescu, din favorit cert, ar putea ajunge sa se lupte din greu pentru viitorul mandat, putand chiar sa piarda. USL ar ramane astfel cu palmaresul sifonat vizibil.

Este bine stiut ca Bucurestiul nu a fost niciodata fieful PSD. S-au tot chinuit socialistii sa obtina postul de primar general pentru al lor candidat, de-a lungul timpului, dar amintirea minerilor ciomagari ai lui Iliescu a ramas intiparita puternic pe retina contribuabilului bucurestean.

Locuitorii Capitalei au ales orice, numai pesedist sa nu fie. Au preferat sa dea votul unor oameni banali, precum Halaicu sau Lis decat sa-si lase urbea pe mana "copiilor lui Iliescu". Nici macar marele nume al lui Ilie Nastase nu a putut inclina balanta in favoarea PSD.

Sigur, acum sunt si liberalii cu ei, insa nu-i de ajuns. PDL s-a straduit extrem de mult, si poate eficient, sa aduca in prim plan titulatura de "alianta socialista" pentru USL, tocmai pentru a sterge oarecum influenta liberala din cadrul Uniunii. Pe acest termen de "alianta socialista" probabil ca PDL va miza si in alegerile ce urmeaza. Mai mult ca sigur, ne vom confrunta cu discursuri in care ni se va aminti de "socialistii lui Iliescu" si nicidecum de "liberalii lui Crin".

Daca USL va mai folosi si strategia cu "Oprescu - Garantat Marian Vanghelie", sigur domn' doctor nu va avea o sarcina usoara in a strange indeajuns de multe voturi pentru un nou mandat.

Ar trebui sa se gandeasca Sorin Oprescu ca, inainte de a-l iubi pe el, bucurestenii au o aversiune fata de tot ceea ce este legat de numele Iliescu. Si n-ar trebui sa treaca in amintire nici faptul ca, personal, a castigat postul de primar avand calitatea de independent, ceea ce statutul de membru PSD nu i-a putut oferi.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sorin Oprescu primar, #candidatura Sorin Oprescu, #USL Oprescu primarie Bucuresti , #primar general