Viceprimarul Capitalei il acuza pe Sorin Oprescu

Duminica, 19 Februarie 2012, ora 17:40
3396 citiri
Viceprimarul Capitalei il acuza pe Sorin Oprescu
Foto: Arhiva

Viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca edilul sef Sorin Oprescu este vinovat pentru starea "dezastruoasa" a drumurilor bucurestene si ca e "naiv" cine crede ca nu se stia in primarie despre licitatiile trucate sesizate de Consiliul Concurentei.

Raicu a spus ca Sorin Oprescu a intrerupt in 2008 contractele multianuale "modice" de intretinere a drumurilor bucurestene si din cauza acestui fapt, intre 2008 si 2011 s-a platit pentru acest serviciu o suma de bani mai mare decat cea alocata intre 2000 si 2008 la un loc.

"Toate strazile arata ca dupa bombardament. Nu cred sa fie vreun sofer in Bucuresti sa nu-i fi scapat printre dinti o injuratura dupa ce a trecut prin gropi. Pentru acest imens pas inapoi si pentru situatia dezastruoasa a infrastrucuturii din Bucuresti este vinovat Sorin Oprescu", a declarat Raicu.

In ceea ce priveste investigatia Consiliului Concurentei, care a indicat licitatii trucate in valoare de 347 de milioane de lei la Primaria Generala, Raicu a declarat ca de vina este "camarila rapace" a primarului general. "Sorin Oprescu a instalat in Primaria Capitalei o camarila rapace, care se dovedeste corupta. Daca exista cineva care crede ca primaria nu stia ca firmele se inteleg intre ele este cel putin naiv", a precizat el.

Raicu a mai mentionat ca, in acest sens, CGMB cere lui Oprescu demiterea sefei Administratiei Strazilor, Alina Roman, o "apropiata" a lui Oprescu, pentru "management defectuos" si a cerut primarului general infiintarea unor comisii de ancheta la Administratia strazilor, la ALPAB si la directia transporturi din cadrul Primariei generale.

Consiliul Concurentei a anuntat joi ca a efectuat inspectii inopinate la 11 companii suspectate de trucarea unor licitatii privind intretinerea strazilor din Bucuresti. institutia avand indicii ca ar exista o intelegere intre companiile inspectate de a participa cu oferte formale la unele licitatii.

"Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la 11 companii participante la procedura de achizitie publica organizata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) - Administratia Strazilor pentru atribuirea acordurilor cadru de lucrari "Intretinerea si administrarea unor strazi din Bucuresti". Cele 11 companii sunt: S.C. Tehnologica Radion S.R.L., S.C. Euro Construct Trading 98 S.R.L., S.C. Straco Grup S.R.L., S.C. Delta Antrepriza de Constructii si Montaj 93 S.R.L. (Delta A.C.M. 93 S.R.L.), S.C. Pro Cons XXI S.R.L., S.C. RCV Global Group S.R.L., S.C. Swietelsky Constructii Feroviare S.R.L., S.C. Strabag S.R.L., S.C. Eurovia-Construct International S.A., S.C. Global Service Proiect S.R.L. si S.C. Drum Concept S.R.L", se arata in comunicat.

Inspectiile inopinate au avut loc in cadrul investigatiei declansate de Consiliul Concurentei privind o posibila intelegere intre cele 11 companii de a participa cu oferte trucate (individuale si in asociere) la licitatiile organizate de CGMB prin Administratia Strazilor pentru atribuirea contractelor cadru de asfaltare si plombare a gropilor si bordurilor.

Atribuirea contractelor s-a facut prin organizarea a sase licitatii corespunzatoare celor sase sectoare. Valoarea totala estimata a contractelor incheiate cu cele 11 companii, pentru perioada 2011 -2014, este de 1,46 miliarde lei fara TVA (aproximativ 347 milioane euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Raicu viceprimar, #Raicu acuzatii Oprescu, #Oprescu drumuri Bucuresti, #Oprescu deszapezire , #primar general