Oprescu: Nastase l-a ajutat pe Basescu sa castige Capitala

Joi, 24 Aprilie 2008, ora 22:16
3602 citiri
Oprescu: Nastase l-a ajutat pe Basescu sa castige Capitala

"Nici acum nu stiu daca am pierdut sau am castigat alegerile din 2000", a declarat joi Sorin Oprescu, invitat la o emisiune difuzata de Realitatea Tv. El a lasat sa se inteleaga ca rezultatele alegerilor de acum opt ani pentru Primaria Capitalei au fost rodul unei intelegeri intre presedintele PSD de atunci, Adrian Nastase si candidatul Aliantei D.A. la Primarie, Traian Basescu.

Intrebat de moderatoarea emisiunii daca este de parere ca nu a castigat alegerile din 2000 din cauza ca Adrian Nastase l-ar fi sustinut pe Traian Basescu, Sorin Oprescu a raspuns "DA".

"Din cele peste 12.000 de voturi invalidate, 11.000 au fost ale lui Oprescu", a declarat fostul membru PSD a carei candidatura la PGMB a fost respinsa.

La caderea cortinei, Sorin Oprescu va spune "Multumesc!"

La un moment zero, Sorin Oprescu a primit unda verde de la Biroul Electoral Municipal pentru a candida. "Atunci cand m-am prezentat la BEM, mi-a fost acceptata candidatura [...] eram un candidat inscris la Tribunal, aprobat de Biroul Electoral", dupa care, "a inceput un carusel al neintelegerilor", a declarat Sorin Oprescu.

Biroul Electoral Municipal a respins joi contestatia facuta de avocatii lui Sorin Oprescu, depusa dupa ce BEM i-a invalidat candidatura acestuia, pentru 365 de semnaturi. Totusi, la caderea cortinei, daca decizia Curtii de Apel nu este favorabila, Oprescu a declarat ca se va retrage cu un "Multumesc!". Pentru sustinatori.

"O sa zambiti. Sistemul m-a scos din joc. Sistemul din spatele usilor inchise. Sistemul a hotarat totul pentru cetateni, sistemul care hotaraste cine trebuie sa se inscrie si cine nu trebuie.

In ultimii ani, cinci, sase, sapte ani, cu multa aroganta respinge acest sistem orice individ care are o parere pe care vrea sa si-o sustina", a mai spus Oprescu.

Trei partide l-au vrut pe Oprescu

Potrivit unei interventii telefonice facuta de presedintele PIN, Cozmin Gusa, Sorin Oprescu a avut posibilitatea sa candideze pentru trei partide, dar a ales, fericit, calea independentului. Cozmin Gusa a invocat pentru aceasta alegere anumite sondaje, care ii dadeau mai multe sanse unui candidat neafiliat politic.

"Eu stiu cel putin trei partide care i-au propus", a declarat Gusa, care a invinuit echipa lui Oprescu pentru scandalul semnaturilor, o echipa care i-a dat ocazia BEM-ului, "un sistem invechit si comunist", sa il scoata pe chirurg din cursa, a adaugat liderul PIN.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#primarie, #Sorin Oprescu, #candidatura , #PSD