Presa de azi: Telenovelizarea campaniei, episodul "servetelul tradator"

Miercuri, 11 Iunie 2008, ora 06:27
2092 citiri
Presa de azi: Telenovelizarea campaniei, episodul "servetelul tradator"

Oprescu se leapada de PSD invocand o "conspiratie" Blaga-Mitrea, titreaza Gandul in editia de miercuri. Asumat saptamana trecuta public de PSD, Sorin Oprescu a facut marti o miscare brusca de recastigare a "independentei" pierdute: a invocat o conspiratie a sistemului politic ticalosit impotriva sa, ai carei protagonisti ar fi fost democratul Vasile Blaga si pesedistul Miron Mitrea.

Concret, Oprescu i-a acuzat pe cei doi ca s-au intalnit la un restaurant sa-i ia "capul". Atat Blaga, cat si Mitrea neaga intalnirea. Mai mult, Mitrea accentueaza caracterul fantezist al dezvaluirii, precizand ca, de cateva zile, se afla intr-un spital din Germania.

Marti dimineata, la sediul sau de campanie, Sorin Oprescu si-a inceput declaratia de presa anuntand deschiderea "celui mai mare restaurant din lume". In acest restaurant, in care incap aproximativ 300.000 oameni, ar fi fost "inghesuiti", dupa spusele doctorului, votantii PD-L si PSD ca sa slujeasca interesele a doua personaje: Blaga si Mitrea.

"Cei doi au lasat la o parte orice pretentie de verticalitate si au pus, ca la Yalta, pe un servetel derestaurant, soarta bucurestenilor", a acuzat Oprescu. El a afirmat raspicat ca are informatii certe cum ca la acea intalnire s-a pus pret pe capul sau, cei doi lideri negociind voturile si impartindu-si sectoarele Bucurestiului pentru a-l invinge.

Reactia celor doi lideri vizati de Oprescu a fost una de negare vehementa. Miron Mitrea a declarat ca se afla de sambata intr-un spital din Munchen pentru o interventie chirurgicala amanata din cauza campaniei electorale si ca nu stie sa se fi intalnit vreodata cu Blaga intr-un restaurant.

Telenovelizarea campaniei, episodul "servetelul tradator", este titlul din Romania libera. Sorin Oprescu a iesit marti in fata presei cu un scenariu legat de un servetel pe care, intr-un restaurant, acum doua zile, Vasile Blaga si Miron Mitrea ar fi negociat voturile bucurestenilor.

Oprescu a declarat ca, in urma cu doua zile, Vasile Blaga si Miron Mitrea ar fi inceput "negocierile directe", "facand un fel de Yalta prin impartirea sectoarelor Bucurestiului si negociind capul lui Oprescu". Mitrea si Blaga ar fi pus, potrivit lui Oprescu, soarta bucurestenilor pe un servetel, intr-un restaurant.

"Blaga si Mitrea au stabilit pe biletelul din restaurant ce si cum", a spus Oprescu fara sa ofere alte argumente care sa-i sustina scenariul, respectiv care este restaurantul, cand anume ar fi avut loc intalnirea si, cel mai important, nu a prezentat presei respectivul servetel.

Bazandu-se, probabil, pe sustinerea totala a PSD, Oprescu a omis sa verifice pe unde era seful campaniei PSD in ziua incriminata de el ca fiind marea zi a tradarii pe servetel.

"Nu m-am intalnit cu nimeni. Stau cuminte in pat si-mi vad de sanatate. N-aveam cum sa ma intalnesc cu nimeni, fiind in Germania", a precizat Miron Mitrea, respingand ideea presupusei intalniri, pe care a taxat-o drept "falsa".

Liderul PSD, de la Munchen, unde se afla de sambata, crede ca Oprescu "este manipulat de cei de la PD-L care au vrut sa-i creeze o stare de nervozitate, cum ca PSD nu l-ar sustine pe Oprescu.

Pozitia partidului ramane aceeasi: alegatorii sunt indemnati sa voteze cu Oprescu in turul doi", l-a reasigurat Miron Mitrea de sprijinul social-democratilor.

Si Cotidianul ne informeaza ca Oprescu acuza un blat Mitrea-Blaga la Bucuresti. Cu doar trei zile inainte de incheierea campaniei electorale pentru Primaria Capitalei, si avand circa doua procente avans in sondaje in fata pedelistului Vasile Blaga, candidatul independent Sorin Oprescu a iesit la atac.

Si incearca sa scape din nou de imaginea de reprezentant al PSD, pe care implicit liderii social democrati i-au reatribuit-o in ultimele zile, dupa ce si-au anuntat sustinerea pentru acesta. Si acuza tradarea, blatul, complotul PSD-PD-L.

Oprescu s-a napustit marti intr-o conferinta de presa impotriva sefului de campanie al social democratilor Miron Mitrea pe care il acuza ca s-a intalnit cu Vasile Blaga intr-un restaurant pentru a-i negocia "capul".

"Blaga si Mitrea, in interesul lor ingust, au lasat orice pretentie de verticalitate deoparte, si au pus un fel de Yalta pe un servetel de restaurant, soarta bucurestenilor. Si-au impartit sectoarele acestui oras. Harta solutiilor a lui Blaga si a lui Mitrea. Asta se intampla in spatele usilor inchise. Acestea sunt solutiile lui Blaga si Videanu", a declarat Sorin Oprescu.

Din Jurnalul National aflam ca Sorin Oprescu striga "hotii"! Dupa declaratiile evazive ale lui Marian Vanghelie, de luni seara, potrivit carora unii de la PSD s-au indragostit brusc de PD-L, candidatul independent Sorin Oprescu a iesit marti la atac cu informatii concrete, acuzand ca exista negocieri intre PSD si PD-L.

Oprescu a vorbit astfel de o intalnire a contracandidatului sau, democrat-liberalul Vasile Blaga, cu seful de campanie al PSD, Miron Mitrea, intr-un restaurant din Bucuresti, unde s-ar fi pus la cale strategia pentru turul al doilea al alegerilor pentru Primaria Capitalei.

"In acest week-end, 300.000 de oameni au fost inghesuiti intr-un restaurant sa slujeasca intereselor a doua personaje - Blaga si Mitrea. Blaga si Mitrea au intrat acum doua zile in negociere directa, amandoi pretinzand ca vin la fata de masa cu cate 150.000 de oameni fiecare", a spus Oprescu.

Independentul a mai aratat ca, la intilnirea cu pricina, Blaga si Mitrea "si-au impartit sectoarele" si ca "unii" i-au spus ca s-a negociat "capul lui Oprescu!". "Nu m-ar fi deranjat sa se faca un aranjament mioritic in care eu sa fiu invins in batalia pentru Capitala, pentru ca stiu ca eu nu pot fi invins asa. Furat, da! invins, nu!", a sustinut Oprescu.

Oprescu ii acuza pe Mitrea si Blaga de blat pe sub masa unui restaurant din Capitala, scrie Gardianul. Un nou subiect de disputa in plina campanie electorala a fost lansat marti de independentul Sorin Oprescu - operatiunea "Servetelul" cu planurile de impartire a Bucurestiului intre Mitrea si Blaga.

Surse politice sustin ca cei doi lideri s-ar fi intalnit joi seara, dupa ora 22.00, la un restaurant din sectorul 5 al Capitalei. Aceleasi surse au precizat pentru Gardianul ca Mitrea s-ar fi intalnit si sambata cu membrii din a linia a doua a PSD pentru discutii pe marginea aceleiasi teme.

Atat candidatul PD-L pentru Primaria Capitalei, Vasile Blaga, cat si seful de campanie al PSD, Miron Mitrea, au negat categoric ca ar fi avut vreo discutie sau ca ar fi purtat negocieri pe sub masa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Acuzaţiile de foamete în Fâşia Gaza, dezmințite de Netanyahu. ”Israelul își rezervă dreptul de a se proteja"
Acuzaţiile de foamete în Fâşia Gaza, dezmințite de Netanyahu. ”Israelul își rezervă dreptul de a se proteja"
Benjamin Netanyahu a dezminţit miercuri, 17 aprilie, acuzațiile conform cărora în Fâşia Gaza ar fi foamete. În schimb, premierul israelian a reiterat, din nou, dreptul Israelului de a se...
Republica Moldova se pregătește pentru alegeri prezidențiale și referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană
Republica Moldova se pregătește pentru alegeri prezidențiale și referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană
Alegerile prezidenţiale şi referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană (UE), iniţiat de şefa statului, Maia Sandu, vor fi organizate în aceeaşi zi, pe 20 octombrie 2024, a anunţat...
#alegeri, #Blaga, #Mitrea, #Sorin Oprescu, #acuzatii , #PSD