Cum a fost reținut Sorin Oprescu în Grecia: "Polițiștii au intrat cu haine civile peste el, așa că nu a înțeles despre ce a fost vorba”

Joi, 19 Mai 2022, ora 10:11
8712 citiri
Cum a fost reținut Sorin Oprescu în Grecia: "Polițiștii au intrat cu haine civile peste el, așa că nu a înțeles despre ce a fost vorba”

Sorin Oprescu a fost arestat în Grecia, la patru zile după ce judecătorii români l-au condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție, iar operațiunea a făcut valuri în presa de la Atena.

Un medic de acolo a relatat pentru Știrile Pro TV momentele în care fostul primar a fost reținut.

„Nu a opus deloc rezistență, dar a fost surprins. Nu putea să opună niciun moment rezistență. Nu a fost un singur polițist grec, a fost o echipă întreagă de polițiști care l-au înconjurat. Au intrat cu haine civile peste el, așa că nici el nu a înțeles despre ce a fost vorba”, a declarat doctorul Nikos Razis Koudounis.

Apropiații știau că Sorin Oprescu ar avea o proprietate în Salonic, acesta a fost prins, însă, într-o zonă de lux a Atenei în Glyfada, pe țărmul Mării Egee.

„Este o regiune foarte bogată a Greciei, unde trăiesc foarte mulți oameni de afaceri, cântăreți, fotbaliști stau acolo permanent sau cu chirie. A fost preluat și, bineînțeles, condus acolo, dar nu voia să stea definitiv acolo, voia să meargă prin insulele Greciei, în altă parte. Putea să se ascundă mai ușor, pentru că, să nu uităm, se așteaptă peste 20 de milioane de turiști în insulele grecești, în perioada de vară”, a explicat doctorul Nikos Razis Koudounis.

Poliția din Atena a anunțat într-un comunicat că „un străin în vârstă de 71 de ani a fost arestat la Glyfada de polițiști ai Departamentului de percheziție al Direcției de Securitate Attica, deoarece împotriva sa era emis un mandat de arestare de către autoritățile române.”

Surse din anturajul lui Sorin Oprescu spun că atunci când profesa la Spitalul Universitar, doctorul Sorin Oprescu s-ar fi lăudat că printre pacienții pe care i-a operat s-ar fi numărat și comandantul de-atunci al poliției din Atena, potrivit Știrile Pro TV.

Oprescu a fost adus în fața instanței în dimineața zilei de miercuri, 18 mai, unde a fost întrebat dacă vrea să se întoarcă în România. Oprescu a refuzat, spunând c-a avut parte de o judecată nedreaptă în țara natală, astfel că judecătorul a decis că va rămâne în arest, potrivit Digi24.

Decizia rămâne valabilă până când se va întruni comisia care va judeca cererea de extrădare a lui Oprescu în România. Tot atunci avocații lui Oprescu vor putea cere ca acesta să fie eliberat pe perioada procedurilor de extrădare.

Procurorul în fața căruia a fost prezentat miercuri la instanța din Atena a decis că, pe parcursul următoarelor 40 de zile, un complet de judecată va analiza dosarul lui Sorin Oprescu și va stabili dacă să rămână sau nu în arest.

Sorin Oprescu a fost reținut marți, 17 mai, după ce a fost localizat de Interpol în Atena.

Fostul primar general Sorin Oprescu fusese dat vineri, 13 mai, în urmărire națională pentru că nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în aplicare a mandatului de arestare.

Sorin Oprescu (70 de ani) a primit vineri, 13 mai, verdictul final în dosarul de corupție în care este judecat.

Instanța de la Curtea de Apel București l-a condamnat pe Sorin Oprescu la 10 ani și 8 luni de închisoare. Pedeapsa a fost dublată față de condamnarea pe fond, când a primit 5 ani și 4 luni de închisoare.

Citeste si:
Atenționare de călătorie în Grecia. Pericol de producere a unor incendii de vegetaţie în mai multe regiuni ale țării
Atenționare de călătorie în Grecia. Pericol de producere a unor incendii de vegetaţie în mai multe regiuni ale țării
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde există pericol de producere a unor incendii de vegetaţie în mai multe regiuni, din cauza...
Cele mai ieftine zone din Grecia unde poți cumpăra proprietăți. Clienții străini dau năvală după pandemie
Cele mai ieftine zone din Grecia unde poți cumpăra proprietăți. Clienții străini dau năvală după pandemie
Prețul proprietăților din Grecia a crescut la niveluri fără precedent în 2022, Riviera Atenei și Cicladele conducând redresarea post-COVID a pieței imobiliare. Potrivit lui Spitogatos,...