Sorin Oprescu, în fața judecătorilor greci: „Toaletele nu au uși, într-o cameră de opt metri pătrați sunt opt inşi cazați”

Miercuri, 01 Iunie 2022, ora 09:57
2853 citiri
Sorin Oprescu, în fața judecătorilor greci: „Toaletele nu au uși, într-o cameră de opt metri pătrați sunt opt inşi cazați”
Sorin Oprescu a fost eliberat pe cauțiune de judecătorii greci FOTO Arhivă

Sorin Oprescu a obținut eliberarea pe cauțiune după ce a petrecut o săptămână și jumătate în spatele gratiilor, într-o închisoare din Grecia. Potrivit Antena3, în fața judecătorilor greci, Oprescu s-a plâns de condițiile din pușcăriile românești.

„În legătură cu spitalul, domnule preşedinte, pot să vă spun că sunt condiţii care nu poartă numele de infrastructură penitenciar pentru un om civilizat. Toaletele nu au uși, într-o cameră de 8 mp sunt 8 inşi cazați, nu există spaţiu de filmare.

Cartofi cu cartofi în fiecare zi, orez cu orez, adică tot ce nu aveam voie să mănânc. Ce să aleg dacă într-o zi erau cartofi şi într-o zi orez? Dacă îţi aduce familia câte ceva, dar se strică că nu ai frigider.

Vreau să spun că în cazul în care dumneavoastră veți hotărî să mă trimiteți în România, nu este nicio exagerare, nici una din căile de atac probabil că vor fi aprobate post-mortem.

Există un doctor care vorbeşte de la 4 metri jumate şi te trimite la spital în momentul când îşi dă seamă că s-ar putea să se stingă bolnavul", le-a spus Sorin Oprescu magistraților eleni, potrivit Antena 3.

Sursa citată mai arată că în fața instanței din Grecia a depus mărturie și iubita lui Oprescu, Adriana Nica. „Are diabet dezechilibrat, care dă complicații ireversibile cu risc de deces. El trebuie să aibă regim alimentar și să-și calculeze fiecare preparat și să vadă câte glucide, lipide, proteine.

În nicio închisoare nu poate să aibă aceasta ocazie. Insulina se face în funcție de mese. Trebuie și activitate sportivă, pentru că împreună, insulina, alimentația și activitatea fizică contribuie la consumul de zahar din sânge.

Condițiile (n.r. din închisorile din România) sunt inumane, aglomerația, condiții precare de igienă, nu pot ieși din cameră, nu au asistență medicală, el fiind cu diabet și probleme cardiace. El poate intra în come neurologice care duc la deces. A fost condamnat la moarte!”, a declarat Adriana Nica, potrivit antena3.ro.

Sorin Oprescu va rămâne liber până la următorul termen de judecată, au decis magistrații eleni, 31 mai, după două zile de audieri.

Până miercuri, 1 iunie, fostul edil trebuie să plătească o cauțiune de 5.000 de euro, potrivit Antena 3. Acesta este obligat să se prezinte la poliţie de două ori pe lună.

În maximum 40 de zile, judecătorii din Atena trebuie să decidă dacă îl trimit sau nu pe Sorin Oprescu în România, însă 11 zile din acest termen au trecut deja, cât timp acesta a stat în arest.

Răsturnare de situație în cazul Dani Alves, condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare pentru viol: ”Sunt șanse 50-50”
Răsturnare de situație în cazul Dani Alves, condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare pentru viol: ”Sunt șanse 50-50”
Condamnat în primă instanţă la patru ani şi jumătate de închisoare pentru agresiune sexuală, fostul fundaş Dani Alves ar putea beneficia de o eliberare provizorie în aşteptarea unei...
Pe cine a ținut Mircea Lucescu să felicite după calificarea lui PAOK Salonic în sferturile Conference League
Pe cine a ținut Mircea Lucescu să felicite după calificarea lui PAOK Salonic în sferturile Conference League
PAOK Salonic este echipa momentului în Grecia, după ce a reușit calificarea în sferturile de finală ale Conference League. Echipa lui Răzvan Lucescu a întors soarta dublei cu Dinamo...
#Sorin Oprescu, #Grecia, #inchisoare, #coruptie , #stiri Sorin Oprescu
Comentarii