Sorin Oprescu, primele declarații după ce a fost eliberat din închisoarea din Grecia: "Este o modalitate nemernică să poţi să acuzi oamenii de lucruri pe care nu le-au făcut"

Joi, 02 Iunie 2022, ora 09:30
3894 citiri
Sorin Oprescu, primele declarații după ce a fost eliberat din închisoarea din Grecia: "Este o modalitate nemernică să poţi să acuzi oamenii de lucruri pe care nu le-au făcut"
Sorin Oprescu a fost închis 11 zile într-o închisoare din Atena FOTO Hepta

Sorin Oprescu a fost eliberat pe cauțiune miercuri, 1 iunie, după ce a petrecut o săptămână și jumătate în spatele gratiilor, în penitenciarul Korydallos din Grecia.

Fostul edil al Capitalei este optimist că își va putea demonstra nevinovăția, după cum a declarat pentru Antena 3:

"Contează faptul că judecătorii au fost duri, dar corecți şi pentru lucrul ăsta eu le mulțumesc. Am început să am foarte mare încredere că pot să mă lupt în continuare pentru că am primit o pedeapsă nemeritată. Da, mai există căi de atac şi ştiu că la vârsta mea şi la afecțiunile pe care le am probabil că mi s-ar aproba lucrurile astea după ce mor.

Nu vreau să mor. Eu vreau să trăiesc măcar până în momentul în care pot să demonstrez că nu sunt vinovat şi nu am făcut altceva decât să plătesc din punct de vedere politic anii 2015 şi zăpăceala furibundă încât să dispară tot ce înseamnă clasa politică la momentul respectiv."

Sorin Oprescu a explicat că nu a fugit în Grecia, unde se afla pentru a-și încheia formalitățile de rezidență.

"Este o modalitate pe care eu nu o să o pot să o înțeleg, este o modalitate nemernică să poţi să acuzi oamenii de lucruri pe care nu le-au făcut.

Eu nu am fugit nicăieri. Eram aici (n.r Grecia), îmi făceam visul de o viaţă întreagă că atunci când o să ies la pensie o să pot să-mi petrec liniștit zilele pe care le mai am, câte Dumnezeu or fi ele, dar în liniște şi într-o sănătate aparentă, că toţi ne aflăm într-o stare de sănătate aparentă."

"Procesul meu a fost o mascaradă"

"Eram acasă în apartamentul pe care l-am închiriat. Îmi definitivam formele de rezidență începute în urmă cu 6 luni. M-au găsit acasă. Nu m-am ascuns, nu am fugit. Cum să fug? Pentru ce, când tot procesul a fost o mascaradă? Am trăit cu speranța că poate întradevăr se dorește să se afle adevărul.

Dar nu, s-a vrut altceva cu o regie din asta ieftină cu complet de divergența, chestii care au dus la interpretarea şi la copy-paste-ul la ceea ce s-a spus a doua zi după confirmarea arestării în Bucureşti în septembrie 2015 de către Camelia Bogdan. Dacă veți avea curiozitatea veți vedea exact textul. De aia am fost şocat.

În mod sigur, da şi judecătorii şi absolut toţi cei care au fost (n.r la proces) cu următoarea frază: Oprescu nu a avut parte de un proces echitabil pentru că... Şi au dezvoltat teoriile judiciare care să susţină acest lucru.

Eu le-am mulțumit că au ţinut să vină să spună părerea lor şi le mulțumesc şi în ziua de astăzi. Le mulțumesc şi celor care în trecere mergând spre sala de judecată am auzit o voce prietenoasă că sunt acasă mulţi care mă susţin şi îi asigur că nu o să-i dezamăgesc că au încredere în mine", a declarat Sorin Oprescu pentru Antena 3.

Marți, 31 mai, magistraţii din Grecia au decis că Sorin Oprescu poate fi eliberat pe o cauţiune de 5.000 de euro.

Fostul primar a fost condamnat definitiv, în mai, la 10 ani și 8 luni de închisoare în dosarul șpăgii din portbagaj.

Pe cine a ținut Mircea Lucescu să felicite după calificarea lui PAOK Salonic în sferturile Conference League
Pe cine a ținut Mircea Lucescu să felicite după calificarea lui PAOK Salonic în sferturile Conference League
PAOK Salonic este echipa momentului în Grecia, după ce a reușit calificarea în sferturile de finală ale Conference League. Echipa lui Răzvan Lucescu a întors soarta dublei cu Dinamo...
Europa ”ar trebui să evite declarațiile mărețe cum ar fi trimiterea de trupe NATO în Ucraina”, susține ministrul Apărării din Italia
Europa ”ar trebui să evite declarațiile mărețe cum ar fi trimiterea de trupe NATO în Ucraina”, susține ministrul Apărării din Italia
Europa trebuie să evite "declaraţii măreţe" şi contradictorii şi să aibă mai degrabă o strategie clară şi unitară împotriva Rusiei în privinţa războiului din Ucraina, a declarat...
#Sorin Oprescu, #eliberare arest, #Grecia, #cautiune, #declaratii , #stiri Sorin Oprescu