Sorin Oprescu află marți dacă va fi eliberat din închisoare din Grecia

Marti, 31 Mai 2022, ora 09:44
1985 citiri
Sorin Oprescu află marți dacă va fi eliberat din închisoare din Grecia
Sorin Oprescu în momentul reținerii de procurorii DNA in septembrie 2015 pentru luare de mită FOTO Hepta

Sorin Oprescu află marți, 31 mai, dacă va fi eliberat din închisoarea din Grecia, în care stă de 11 zile. Judecătorii au decis luni să amâne pentru ziua următoare decizia.

Luni, în ședința care a durat 6 ore, au fost audiaţi martori din România care s-au referit și la condițiile de detenție din ţară.

În sală a fost prezent şi fiul fostului primar, venit din Austria ca să-l susţină pe tatăl său.

Avocatul lui Sorin Oprescu le-a explicat magistraților că fostul edil a avut parte de o judecată nedreaptă în țara noastră și nu ar trebui să fie extrădat.

Printre argumentele apărătorilor, unul dintre judecători nu ar fi audiat martorii și nu s-ar fi uitat peste probele din dosar, dând o sentință ”în orb”, potrivit Antena 3.

Marți, Sorin Oprescu și partenera lui de viață vor fi audiați.

Sorin Oprescu a fost reținut marți, 17 mai, după ce a fost localizat de Interpol în Atena.

Fostul primar general, Sorin Oprescu fusese dat vineri, 13 mai, în urmărire națională pentru că nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în aplicare a mandatului de arestare.

Sorin Oprescu, în vârstă de 70 de ani, a primit vineri, 13 mai, verdictul final în dosarul de corupție în care este judecat.

Instanța de la Curtea de Apel București l-a condamnat pe Sorin Oprescu la 10 ani și 8 luni de închisoare. Pedeapsa a fost dublată față de condamnarea pe fond, când a primit 5 ani și 4 luni de închisoare.

Un medic de acolo a relatat pentru Știrile Pro TV momentele în care fostul primar a fost reținut.

„Nu a opus deloc rezistență, dar a fost surprins. Nu putea să opună niciun moment rezistență. Nu a fost un singur polițist grec, a fost o echipă întreagă de polițiști care l-au înconjurat. Au intrat cu haine civile peste el, așa că nici el nu a înțeles despre ce a fost vorba”, a declarat doctorul Nikos Razis Koudounis.

Apropiații știau că Sorin Oprescu ar avea o proprietate în Salonic, acesta a fost prins, însă, într-o zonă de lux a Atenei în Glyfada, pe țărmul Mării Egee.

„Este o regiune foarte bogată a Greciei, unde trăiesc foarte mulți oameni de afaceri, cântăreți, fotbaliști stau acolo permanent sau cu chirie. A fost preluat și, bineînțeles, condus acolo, dar nu voia să stea definitiv acolo, voia să meargă prin insulele Greciei, în altă parte. Putea să se ascundă mai ușor, pentru că, să nu uităm, se așteaptă peste 20 de milioane de turiști în insulele grecești, în perioada de vară”, a explicat doctorul Nikos Razis Koudounis.

Poliția din Atena a anunțat într-un comunicat că „un străin în vârstă de 71 de ani a fost arestat la Glyfada de polițiști ai Departamentului de percheziție al Direcției de Securitate Attica, deoarece împotriva sa era emis un mandat de arestare de către autoritățile române.”

Procurorul în fața căruia a fost prezentat la instanța din Atena a decis că, pe parcursul următoarelor 40 de zile, un complet de judecată va analiza dosarul lui Sorin Oprescu și va stabili dacă să rămână sau nu în arest.

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare pentru corupție de către Curtea de Apel București. El este acuzat de trei infracțiuni: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Părinţii tinerilor morţi în accidentul de la 2 Mai ar putea fi audiați astăzi, în termenul care poate fi ultimul înainte de pronunțarea sentinței
Părinţii tinerilor morţi în accidentul de la 2 Mai ar putea fi audiați astăzi, în termenul care poate fi ultimul înainte de pronunțarea sentinței
Un nou termen în dosarul în care este judecat Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, este programat, joi, de la ora 10.00, la...
Primele declarații ale lui Dumitru Buzatu la ieșirea din închisoare: ”Dacă te conformezi, nu e o problemă foarte mare” VIDEO
Primele declarații ale lui Dumitru Buzatu la ieșirea din închisoare: ”Dacă te conformezi, nu e o problemă foarte mare” VIDEO
Fostul lider PSD Dumitru Buzatu a fost eliberat din Penitenciarul Vaslui miercuri, 17 aprilie, după ce instanța a decis să fie cercetat în arest la domiciliu. Fostul șef al Consiliului...
#Sorin Oprescu, #proces, #Grecia, #eliberare inchisoare, #extradare , #stiri Sorin Oprescu