Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România

Miercuri, 18 Mai 2022, ora 12:45
24186 citiri
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu, fotografiat pe holurile instanței din Atena FOTO Antena 3

Sorin Oprescu, fost primar al Bucureștiului, rămâne în arest în Grecia până când va fi luată o decizie în privința extrădării în România, unde a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Oprescu a fost adus în fața instanței în dimineața zilei de miercuri, 18 mai, unde a fost întrebat dacă vrea să se întoarcă în România. Oprescu a refuzat, spunând c-a avut parte de o judecată nedreaptă în țara natală, astfel că judecătorul a decis că va rămâne în arest, potrivit Digi24.

Decizia rămâne valabilă până când se va întruni comisia care va judeca cererea de extrădare a lui Oprescu în România. Tot atunci avocații lui Oprescu vor putea cere ca acesta să fie eliberat pe perioada procedurilor de extrădare.

Procurorul în fața căruia a fost prezentat miercuri la instanța din Atena a decis că, pe parcursul următoarelor 40 de zile, un complet de judecată va analiza dosarul lui Sorin Oprescu și va stabili dacă să rămână sau nu în arest.

Corespondentul Antena 3 la Atena spune că strategia apărării a fost de a-l convinge pe procurorul grec să decidă cercetarea lui Oprescu în stare de libertate, în condițiile în care fostul edil al Bucureștiului deține o proprietate în capitala Greciei.

Sorin Oprescu a fost reținut marți, 17 mai, după ce a fost localizat de Interpol în Atena.

Fostul primar general Sorin Oprescu fusese dat vineri, 13 mai, în urmărire națională pentru că nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în aplicare a mandatului de arestare.

Sorin Oprescu (70 de ani) a primit vineri, 13 mai, verdictul final în dosarul de corupție în care este judecat.

Instanța de la Curtea de Apel București l-a condamnat pe Sorin Oprescu la 10 ani și 8 luni de închisoare. Pedeapsa a fost dublată față de condamnarea pe fond, când a primit 5 ani și 4 luni de închisoare.

În urma condamnării pronunțate în dosarul șpăgii din portbagaj, Sorin Oprescu rămâne și fără două imobile despre care se crede că și le-ar fi însușit tot prin mijloace nelegale.

Una dintre vile se află în Cartierul Primăverii, și, potrivit procurorilor, ar fi fost cumpărată de Oprescu prin intermediul iubitei sale, medicul Adriana Elena Nica. Se pare că banii ar fi provenit din mita pe care fostul primar o primea de la diverși oameni de afaceri. Casa este evaluată la peste un milion de euro.

Cel de-al doilea imobil pe care Sorin Oprescu îl va ceda statului este cu etaj, are aproape 500 mp și se află în comuna ilfoveană Ciolpani.

Super starul brazilian condamnat la nouă ani pentru viol iese la contraatac
Super starul brazilian condamnat la nouă ani pentru viol iese la contraatac
Fostul fotbalist Robinho, în vârstă de 40 de ani, care a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, a insistat că are suficiente dovezi pentru a-şi demonstra nevinovăţia....
Mesajul transmis din închisoare de șeful galeriei Rapidului
Mesajul transmis din închisoare de șeful galeriei Rapidului
Liderul galeriei rapidiste, Liviu Ungurean, alias Bocciu, a fost arestat din cauza unui dosar legat de arme și materiale pirotehnice. Acesta se află după gratii, fiind arestat preventiv...
#Sorin Oprescu, #arest, #Grecia, #condamnare, #coruptie, #oprescu grecia , #stiri Sorin Oprescu