Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sorin Oprescu, dat în urmărire generală după ce poliția nu l-a găsit acasă. Autoritățile române au emis pe numele său un mandat de arestare internațională. Încă doi condamnați în acest lot, de negăsit UPDATE

Vineri, 13 Mai 2022, ora 15:34
9456 citiri
Sorin Oprescu, dat în urmărire generală după ce poliția nu l-a găsit acasă. Autoritățile române au emis pe numele său un mandat de arestare internațională. Încă doi condamnați în acest lot, de negăsit UPDATE
Postarea de pe site-ul poliției FOTO politiaromana.ro

Sorin Oprescu a fost dat în urmărire generală de Poliția Română, vineri, 13 mai, după ce instanța l-a condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare, iar polițiștii nu l-au găsit acasă.

UPDATE 17.51 Poliția a mai dat în urmărire un condamnat în dosarul lui Sorin Oprescu. Este vorba despre Romeo Albu, zis Romică. El a fost condamnat la 6 ani de închisoare.

Conform anchetatorilor, Romeo Albu l-a ajutat în repetate rânduri pe Bogdan Popa, fost director în primărie, să ascundă, prin intermediul unei societăţi comerciale, adevărata proveniență a unor sume uriaşe de bani.

”Astăzi, 13 mai 2022, în urma deciziei instanței, polițiștii orașului Buftea din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov s-au deplasat la domiciliul unui bărbat, de 43 de ani, din Mogoșoaia, județul Ilfov, pentru a pune în aplicare un mandat privind condamnarea la pedeapsa cu închisoarea de 6 ani, emis pe numele acestuia.

Cel în cauză nu a fost găsit la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost dat în urmărire, la nivel național”, a transmis IPJ Ilfov.

UPDATE 17.00 Șoferul lui Sorin Oprescu și încă două persoane din rândul celor condamnați vineri la închisoare în dosarul privind constituirea de grup infracțional, au fost duși de polițiști la penitenciar.

Cristian Stanca, fostul șofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost director al Direcţiei economice din Primăria Capitalei, și Florin Şupeală, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti au fost duși la penitenciar.

”Tot astăzi, 13 mai 2022, în aceeași cauză, au fost puse în aplicare alte 3 mandate privind condamnarea la pedeapsa cu inchisoarea de 7 ani și 2 luni, 6 ani și 10 luni și respectiv 4 ani.

Cei trei bărbați au fost conduși la penitenciar în vederea incarcerării”, informează Poliția Capitalei.

UPDATE 16.53 Poliția Capitalei a anunțat că pe numele lui Sorin Oprescu a fost emis mandat de arestare internațională.

”Astăzi, 13 mai 2022, în urma deciziei instanței, Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei a pus în aplicare un mandat privind condamnarea la pedeapsa cu închisoarea de 10 ani și 8 luni, emis pe numele unui bărbat.

Acesta nu a fost găsită la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost dispusă punerea în urmărire, fiind emis și mandat european de arestare.”

De asemenea, și al doilea urmărit general, Popa Cornel Bogdan, are emis pe munele său un mandat de arestare internațională.

”Astăzi, 13 mai 2022, în urma deciziei instanței, Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei a pus în aplicare un mandat privind condamnarea la pedeapsa cu închisoarea de 11 ani și 6 luni, emis pe numele unui bărbat.

Acesta nu a fost găsită la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost dispusă punerea în urmărire, fiind emis și mandat european de arestare”.

UPDATE 16.30 Și Popa Bogdan-Cornel, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, condamnat în același dosar la 11 ani şi 6 luni închisoare este dat în urmărire pe site-ul poliției.

Știrea inițială

"Tribunalul Bucuresti - Sectia I Penala a emis împotriva acestuia mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 2799 din data de 13.05.2022, fiind condamnat la o pedeapsă de 10 ani si 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infractional organizat în variantă agravată.", scrie pe site-ul poliției.

Sorin Oprescu ar fi plecat din țară în urmă cu două săptămâni, la fiul său, care se află în Austria, susțin surse juridice.

Fostul primar al Capitalei ar fi părăsit România prin Vama Giurgiu, arată stiripesurse.

Instanța de la Curtea de Apel București l-a condamnat pe Sorin Oprescu la 10 ani și 8 luni de închisoare.

Pedeapsa a fost dublată față de condamnarea pe fond, când a primit 5 ani și 4 luni de închisoare. Sentința de vineri, 13 mai, va fi pusă în aplicare imediat ce instanța va emite documentul fizic în acest sens.

Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței
Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței
O femeie din Australia condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani contestă sentința și spune că ar trebui anulată. Ea e de părere că femeile nu ar trebui considerate...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Sorin Oprescu, #urmarire generala, #mandat arestare, #condamnare inchisoare , #stiri Sorin Oprescu