11 parcari Dalli, desfiintate de Primaria Capitalei

Vineri, 28 Noiembrie 2008, ora 14:59
2315 citiri
11 parcari Dalli, desfiintate de Primaria Capitalei

Primaria Capitalei a preluat, vineri, 11 parcari amenajate abuziv in Bucuresti de catre societatea Dalli Exim SRL ocupate ulterior incheierii contractului intre societate si municipalitate, din 1995, si care nu fac obiectul unui act aditional la acest contract.

Cele 11 parcari nu fac obiectul notificarii numarul 2803 emisa in luna octombrie a acestui an. "Potrivit documentului, 11 parcari situate in zona centrala a Bucurestiului si aflate in administrarea Dalli Exim nu fac obiectul niciunui act aditional la contractul 20/1995 incheiat de aceasta societate cu Primaria Municipiului Bucuresti.

In consecinta, ele intra din nou in domeniul public, incepand de astazi (vineri n.red.)", potrivit unui comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti remis, vineri, Ziare.com

Este vorba de parcarile "Academiei Odeon", "Athenee Hilton", "Batistei", "Biblioteca Universitara", "Budisteanu", "C.A. Rosetti", "Calea Dorobanti - Hotel", "Conservator", "Dacia", "Doamnei", "Romexpo" si "Edgar Quinet - BRD".

"Incepand de astazi, 28 noiembrie, data la care locatiile mentionate au reintrat in administrarea PMB, parcarea masinilor in cele 11 amplasamente va fi gratuita pentru o perioada de 60 de zile", se arata in acelasi comunicat.

In acest timp, Primaria Municipiului Bucuresti isi va infiinta o structura speciala care sa gestioneze locurile de parcare aflate pe domeniul public.

Potrivit primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, "Primaria va intra in legalitate cu toate aceste contracte, pentru ca doar asa putem gestiona corespunzator banul public. Ce este al bucuresteanului trebuie sa se intoarca la bucurestean".

Istoria Dalli

Infiintata in 1993 ca SRL, Dalli Exim l-a avut pana in iulie 2004 ca principal actionar pe Dorin Cocos, sotul fostei consiliere prezidentiale Elena Udrea. In 1995, la momentul semnarii contractului de preluare in exploatare a parcajelor din centrul Bucurestiului, Cocos detinea 35% din firma. In perioada 1999-2003 si-a instrainat partile sociale tatalui sau, Victor Cocos.

Reintrat in afacere in aprilie 2003, dupa ce a reusit sa preia Parcajul Intercontinetal, sotul Elenei Udrea si-a cedat definitiv actiunile in iunie 2004.

Asociatul lui Dorin Cocos pana in 2002 a fost Adrian Petrache, partenerul de afaceri al lui Alexandru Bittner, omul de casa al fostului premier Adrian Nastase.

De altfel, Petrache a iesit din afacerea Dalli in 2002, atunci cand si el si Bittner s-au retras din toate afacerile derulate la vedere dupa ce in presa a aparut celebrul document Armaghedon in care se spunea ca cei doi fac afaceri in numele lui Nastase.

De-a lungul timpului, in afacerea Dalli au mai fost prezenti Gabriel Lucov si Radu Jianu, cunoscuti ca apropiati ai lui Bittner. Dintre acestia, in prezent doar Radu Jianu mai figureaza in cadrul firmei, el fiind actionar principal, dar si administrator.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#Primaria Capitalei, #parcari Dalli, #preluare, #Dorin Cocos, #Sorin Oprescu , #stiri Sorin Oprescu