Cat costa deszapezirea Capitalei?

Miercuri, 20 Ianuarie 2010, ora 09:12
2814 citiri
Cat costa deszapezirea Capitalei?

Sorin Oprescu a amendat marti, cu cate 50.000 de lei, trei firme de deszapezire. Au fost amendati si locuitorii din sectorul 5 - unde primaria nu a incheiat contract cu nicio firma care sa dea zapada la o parte, iar amenda a fost data Administratiei Domeniului Public (ADP), adica cetatenilor.

Cel mai interesant este insa faptul ca nici edilii, nici firmele cu care au incheiat contracte, nu vor sa dezvaluie costul deszapezirii. Reprezentantul firmei Supercom, Toader Conteanu, sustine ca pretul deszapezirii difera, scrie Gandul.

"Un pret este numai daca strangi zapada si altul este daca o si transporti. Depinde de suprafata si de numarul de ore in care se actioneaza. Nu stiu sa va spun nici care este cel mai mic pret al deszapezirii si nici cel mai mare. Calculele se fac in contabilitate", spune Conteanu.

Chiar si pretul clorurii de calciu sau al substantelor care se imprastie impotriva poleiului este tinut la secret.

"Cea mai scumpa este solutia Ecotau care se imprastie in sectorul 6. Nu stiu cat costa. Noi o avem pe stoc de anul trecut. Nu se poate calcula un pret pentru ca unele firme cumpara fulgii si ii transforma in substanta lichida iar alte firme cumpara direct substanta", a spus reprezentantul ADP din sectorul 6, Marius Ambrozie.

Nici macar primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, pare sa nu stie cat ii costa pe bucuresteni deszapezirea orasului.

"Nu stiu cat costa, dar nu e o suma foarte mare. Am dat dispozitie sa fie platite facturile de la deszapezirea din decembrie", a declarat Sorin Oprescu.

In cadrul unei emisiuni televizate, reprezentantul firmei care da zapada in sectorul 6 al Capitalei a spus ca o luna de deszapezire costa un milion de euro.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#deszapezire Bucuresti costuri, #Sorin Oprescu deszapezire Bucuresti , #stiri Sorin Oprescu