Ivan (PSD): Iubitorii de caini sa protesteze fata de Oprescu, nu la Parlament

Marti, 10 Septembrie 2013, ora 17:41
1999 citiri
Ivan (PSD): Iubitorii de caini sa protesteze fata de Oprescu, nu la Parlament

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, considera ca iubitorii de caini nemultumiti fata de modul in care e gestionata situatia maidanezilor ar trebui sa protesteze fata de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, nu fata de parlamentari.

"Problema cainilor maidanezi este problema care tine de administratia locala si tine de primarul general al Capitalei, in cazul de fata. Prin urmare, noi, cei care l-am sustinut pe Sorin Oprescu sa ajunga primarul general al Capitalei ii putem oferi sprijin in Consiliul General, in Parlament, pentru ca legea sa fie asa cum isi doresc primarii pentru a putea rezolva mai usor problema cainilor maidanezi. In rest, nu putem noi sa luam decizii in numele primarului general, trebuie sa-si asume", a spus Ivan.

Intrebat daca oamenii care au protestat la Parlament fata de legea eutanasierii cainilor ar fi trebuit sa mearga sa protesteze fata de Sorin Oprescu, europarlamentarul PSD a raspuns: "Categoric da. Nu se afla unde trebuie. Dupa votul legii, eu ii sfatuiesc sa se indrepte catre primaria generala, acolo e decizia, noi nu am facut decat sa scriem cadrul legislativ, decizia si solutiile sunt la domnul Sorin Oprescu, si noi asteptam o solutionare cat mai rapida. Fie ca iubesti sau nu animalele, pe strada nu e locul cainilor maidanezi".

Legea care prevede eutanasierea maidanezilor, adoptata de Parlament

Legea care prevede eutanasierea cainilor fara stapan a fost adoptata marti de Camera Deputatilor, camera decizionala.

266 de deputati au votat "pentru", 20 de deputati s-au abtinut si 23 de deputati au votat impotriva.

Imediat dupa anuntarea votului de catre presedintele de sedinta, Valeriu Zgonea, cei 44 de reprezentanti ai ONG-urilor care au asistat la lucrarile parlamentului de la balcoane au inceput sa huiduie si sa strige catre deputati "Criminalilor!", moment in care au fost scosi din sala de plen.

De asemenea, anuntul votarii legii a fost primit cu vii proteste si de cei 200 de manifestanti anti-eutanasiere aflati in fata Palatului Parlamentului.

Citește și:
Salariul minim și pensiile ar crește de la 1 ianuarie. Cât ar fi majorarea SURSE
Salariul minim și pensiile ar crește de la 1 ianuarie. Cât ar fi majorarea SURSE
Guvernul ia în calcul majorarea salariului minim, de la 1 ianuarie, la 3.000 lei, majorarea pensiilor urmând a fi de maximum 11%, în functie de bugetul pe anul viitor, au precizat surse politice...
Premierul Nicolae Ciucă după întâlnirea cu președintele Azerbaidjanului: ”Avem cantităţile necesare de gaz pentru această iarnă”
Premierul Nicolae Ciucă după întâlnirea cu președintele Azerbaidjanului: ”Avem cantităţile necesare de gaz pentru această iarnă”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat sâmbătă, 1 octombrie, după o întâlnire pe care a avut-o la Sofia cu preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, că acesta i-a dat asigurări că...