Lui Oprescu i-au trebuit 11 luni pentru a rezilia contractul cu firma Dalli (Video)

Duminica, 14 Iunie 2009, ora 15:19
1342 citiri
Lui Oprescu i-au trebuit 11 luni pentru a rezilia contractul cu firma Dalli (Video)
Foto: Cotidianul

Contractul dintre Primaria Capitalei si firma Dalli Exim pentru parcarile din Bucuresti a fost reziliat, a anuntat, duminica, edilul Sorin Oprescu, la exact 11 luni dupa ce afimase ca a reziliat acest contract.

"In urma cu 3 zile (pe 11 iunie n.rrd.), prin adresa 21542, am instiintat societatea Dalli Exim SA ca inceteaza contractul cu nr. 20 din 1995, adica toate parcarile exploatate de Dalli intra de acum in administrarea Primariei Municipiului Bucurest", a spus Oprescu.

"Am reziliat contractul pentru parcari cu firma Dalli", a anuntat primarul general in sedinta din 11 iulie 2008 a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Motivul - contractul era dezavatanjos pentru municipalitate. Ulterior, insa, Oprescu si-a nuantat afirmatia, precizand ca "am inceput demersurile legale pentru rezilierea contractului".

De data aceasta, Oprescu spune ca predarea-primirea celor peste 3.300 de locuri de parcare se va face in 30 de zile de la notificare, astfel ca pana la data de 11 iulie toate parcarile vor fi administrate de Primaria Municipiului Bucuresti.

Pe de alta parte, directorul firmei Dalli Exim, Radu Jianu, nu a vrut sa comenteze anuntul lui Oprescu privind rezilierea contractul cu municipalitatatea pentru parcarile din Bucuresti,.

Totodata, omul de afaceri Dorin Cocos, care a infiintat Dalli, a declarat ca nu mai are nicio legatura cu firma de sase ani: "Primarul Oprescu minte, implicandu-ma pe mine in acesta afacere".

Suspans si in privinta Centrului Istoric

Nici in ceea ce priveste contractul privind reabilitarea Centrului Istoric al Bucurestiului nu este foarte clar ce se va intampla cu el.

"La inceputul saptamanii, m-am intalnit de patru ori cu reprezentantii Sedesa pentru a gasi o solutie prin care ei sa isi asume intarzierile, iar noi sa ne asiguram urgentarea lucrarilor de reabilitare a Centrului Istoric. Discutiile sunt inca deschise si prefer sa nu ma pronunt asupra deciziei luate, inainte ca noi sa finalizam negocierea" a psus Oprescu.

Pe 22 aprilie, Oprescu anunta ca Primaria Capitalei va rezilia, intr-o saptamana, pe cale amiabila, contractul privind reabilitarea Centrului Istoric, incheiat cu firma spaniola Sedesa, motivul fiind legat de intarzierea lucrarilor.

"Referitor la Centrul Istoric, saptamana viitoare se va petrece pe cale amiabila incheierea contratului cu Sedesa. Eu am mers pana acolo incat am cerut permisiunea Ministerului de Finante, care are un punct de vedere de principiu momentan, dar care apoi vreau sa-l concretizez in incredintare directa, ca sa pot termina strazile principale din centrul istoric", a precizat Oprescu, pe 22 aprilie la Realitatea FM.

Ne laudam cu descongestionarea traficului

In schimb, primarul Sorin Oprescu spune ca a facut pasi importanti in privinta descongestionarii traficului din Bucuresti. El a dat exemplu aprobarea proiectului privind pasajul din Piata Presei Libere, desi acesta nu are inca finantare.

Finantare nu au nici alte doua pasaje a caror proiecte au fost aprobate, este vorba despre pasajul pe sub calea ferata, Elena Vacarescu-soseaua Nordului si pasajul suprateran d-na Ghica-Colentina.

Oprescu a anuntat ca termenul de finalizare la Stadionul National era 31 august 2010, dar data reala a incheierii lucrarilor, daca intarzierile nu vor putea fi recuperate, este finalul anului 2010. La Pasajul Basarab, lucrarile vor fi finalizate anul viitor, in septembrie.

Proiectul pentru autostrada suspendata, in lucru

In privinta autostrazii suspendate, Oprescu spune ca este terminat studiul de pre-fezabilitate. "Imi propun ca in urmatorii trei ani, sa finalizez macar 11 km" a promis primarul Capitalei.

Primarul Municipiului Bucuresti a spun ca, in prezent se lucreaza la consolidarea seismica a patru blocuri, iar 16 imobile sunt in pregatire pentru executie. De asemenea, se afla in curs de elaborare un numar de 12 proiecte pentru consolidare si inca 24 de proiecte sunt in pregatire pentru licitatie.

Oprescu a estimat o perioada de 3-4 ani in care pot fi consolidate. Potrivit datelor de la primarie, raman 318 imobile incadrate in clasa I de risc seismic pentru care nu se poate estima perioada in care vor fi consolidate..

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Oprescu reziliat Dalli, #Dalli parcari Bucuresti , #stiri Sorin Oprescu