Oprescu a inaugurat asfaltul de pe Aviatorilor

Duminica, 31 Octombrie 2010, ora 11:12
1967 citiri
Oprescu a inaugurat asfaltul de pe Aviatorilor

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a inaugurat, duminica dimineata, bulevardele Aviatorilor si Constantin Prezan, reabilitate si deschise circulatiei dupa lucrari ce au durat trei luni de zile, in care piatra cubica a fost inlocuita cu asfalt.

Sorin Oprescu a declarat ca lucrarile au garantie 5 de ani, iar firma care le-a efectuat se va ocupa inclusiv de deszapezirea acestor bulevarde.

Primarul Capitalei a precizat ca piatra cubica scoasa din zona Aviatorilor este pastrata si va fi folosita in centrul istoric si in Piata Charles de Gaulle, unde va fi construita si o parcare subterana.

"ONG-urile astea sa se aplece mai mult pe partea istorica", a mai spus Sorin Oprescu, raspunzandu-le astfel celor care s-au opus inlocuirii pietrei cubice cu asfalt, din ratiuni estetice si istorice.

"Am vazut atatia ani cum era inlocuita mereu si cum avaria multe masini", a mai spus Oprescu, care sustine ca piatra cubica pe pe bd. Aviatorilor nu mai era in niciun caz cea originala, montata acum 100 de ani.

Cat despre parcarea subterana din Piata Charless de Gaulle, Oprescu spune ca nu a fost inca stabilit un pret pentru locurile de parcare si spera ca lucrarile sa nu afecteze prea mult asfaltul pe care tocmai l-a inaugurat.

"Parcarea subterana are tot ce-i trebuie, mai putin autorizatia. (...) Sper ca in maxim doua saptamani sa inceapa lucrarile", a spus Oprescu.

Lucrarile de reabilitare si inlocuire a pietrei cubice de pe cele doua bulevarde au durat circa trei luni de zile, fiind contestate de societatea civila, desi au primit acordul Ministerului Culturii, dar si aplaudate de soferii care si-au avariat masinile in zone transformate in adevarate capcane, din cauza trecerii timpului si a proastei intretineri a drumurilor.

Citeste si:
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat vineri, 15 octombrie, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a prezentat cum au decurs discuţiile pentru alcătuirea noului guvern. "Am...
Sursa: Ziare.com