Oprescu construieste parcare supraetajata in Centrul Istoric

Vineri, 06 Mai 2011, ora 17:59
1247 citiri

La intersectia strazilor Filitti si Franceza din Centrul Istoric al Bucurestiului (CIB) se va construi o parcare supraetajata, cu 5-6 etaje si peste 800 de locuri, urmand ca parterul sa fie ocupat de autocare, iar la etaje sa fie parcate autoturismele, a declarat, vineri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

"Trebuie parcare in Centrul Istoric. Am gasit ca solutia aceasta este simpla si nu mai are sens, ca pentru 50 sau 100 de masini in plus, sa mai intram in jos, pentru ca preturile de cost sunt destul de mari. Astept cu emotie prima zi, cand o sa-i ia romanului masina si o sa i-o urce aparatul acela, sa vezi chiote", a spus Oprescu, in timpul verificarii stadiului lucrarilor de reabilitare a strazilor din CIB.

Edilul a spus ca lucrarea se va executa in parteneriat public-privat.

"PUZ-ul a fost terminat, se iau aprobarile, il prezentam in Consiliu si trecem la treaba. Sunt foarte multi investitori interesati pentru un astfel de parteneriat, pentru ca ei inteleg importanta unei parcari in Centrul Istoric", a subliniat edilul sef.

Potrivit primarului general, la intrarea pe strada care asigura legatura cu Centrul Istoric va fi montata o bariera automata, urmand ca aprovizionarea comerciala sa se faca dimineata, iar circulatia pe strazile din CIB sa fie exclusiv pietonala.

Pe de alta parte, Sorin Oprescu si-a exprimat speranta ca lucrarile de reabilitare a strazilor din Centrul Istoric sa fie finalizate pana la mijlocul acestei veri.

"Eu as vrea ca la mijlocul verii sa ne plimbam, dimineata si seara, pentru ca o sa va faca placere, acesta este adevarul. Dar nu mai indraznesc sa spun nimic...", a mai afirmat primarul general.

Citeste si:
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
La începutul lunii septembrie, imediat după scandalul demiterii lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției, atât PSD, cât și USR PLUS și AUR au anunțat că depun moțiune de...
Sursa: AGERPRES