Oprescu: Guvernul trebuie sa interzica etnobotanicele

Luni, 14 Februarie 2011, ora 14:10
1360 citiri
Oprescu: Guvernul trebuie sa interzica etnobotanicele

Sorin Oprescu, Primarul Capitalei, sustine ca Guvernul trebuie sa ia masuri pentru interzicerea etnobotanicelor, pentru ca magazinele care vand astfel de produse se redeschid in lipsa legislatiei.

"(...) Noi le inchidem si aia le redeschid, au inceput sa vanda pe sest tot felul de sbstante", a declarat Sorin Oprescu, la Antena 3.

Primarul Capitalei a adaugat ca viata copiilor este pusa in pericol din pricina substantelor vandute in magazinele de vise. In prezent, exista patru proiecte legislative pentru interzicerea etnobotanicelor, insa se intarzie adoptarea unor masuri.

"Noi ne face ca nu stim, problemele astea le stiu cu totii, le stie si Guvernul, trebuie sa ia o masura in care sa interzica aceste substante", a declarat Oprescu.

Mihai Morar si Daniel Buzdugan, DJ de radio, au lansat campania "Iubim Viata", impotriva etnobotanicelor.

Cei doi DJ de radio au organizat, luni 14 februarie, in Piata Victoriei un protest pentru a cere Guvernului actiuni concrete impotriva consumului de etnobotanice. La protest au fost prezente cateva sute de persoane, inarmate cu bannere si panouri, care au cerut interzicerea etnobotanicelor.

Printre protestatari s-au aflat si rude ale consumatorilor de etnobotanice, iar actiunea a fost supravegheata indeaproape de jandarmi. Cei doi DJ de radio s-au aratat insa nemultumiti de faptul ca la protest au fost prezente si persoane care aveau pancarte cu mesaje pro sau contra unor formatiuni politice si le-au rugat pe acestea sa inceteze cu mesajele electorale, pentru ca nu este o actiune politica.

Morar si Buzdugan au impartit protestatarilor legaturi cu marar, care vor fi aruncate in fata Guvernului, iar zece sicrie donate de omul de afaceri Elan Schwarzenberg vor fi depuse in fata cladirii guvernamentale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Sorin Oprescu, #Oprescu etnobotanice, #protest etnobotanice , #stiri Sorin Oprescu