Oprescu ii ofera primarului Romei Cheia Bucurestiului

Sambata, 05 Iunie 2010, ora 12:37
1204 citiri
Oprescu ii ofera primarului Romei Cheia Bucurestiului

Dupa ce a fost decorat, miercuri, cu ordinul "Steaua Solidaritatii Italiene" in grad de Mare Ofiter, edilul-sef al Capitalei se revanseaza fata de italieni oferindu-i primarului Romei Cheia Orasului Bucuresti, in cadrul unei ceremonii programate sambata.

Inaintea ceremoniei, edilul din Capitala Italiei, Giovanni Alemanno, si Sorin Oprescu participa la "Marea igienizarea a padurii Baneasa", actiune organizata cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului.

Actiunea, la care bucurestenii sunt asteptati sa participe voluntar, este initiata de asociatia Gandeste Verde si Asociatia de Turism si Ecologie Carpatia, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti.

In aceasta primavara, Oprescu a demarat initiativa de mutare a Lupoaicei din Piata Romana in piateta din fata magazinului Bucuresti, care numeste de-acum Piata Roma. Statuia, care o reprezinta pe legendara lupoaica despre care se spune ca i-ar fi alaptat pe intemeietorii orasului Roma, a fost inagurata vineri seara, in prezenta lui Alemanno.

La mutarea statuii Lupoaicei s-a implicat Asociatiei Unimpresa Romania, asociatie ce reprezinta firme romanesti cu capital partial sau in totalitate italian.

Mutarea Lupoaicei a starnit un scandal in urma caruia directorul Administratie Monumentelor din Primaria Capitalei, Florin Necula si-a dat demisia in aprilie.

Adminstratia Monumentelor a incheiat in martie un contract de 325.363 lei (circa 80.000 de euro), fara TVA, cu firma Ecsscenic Product SRL, pentru mutarea statuii. Contractul a fost anulat, iar de reamplasarea si restaurarea monumentului s-a ocupat Unimpresa, din banii acesteia, potrivit edililor.

Realizata de un sculptor grec anonim, Lupoaica este o copie din bronz a celebrului monument roman Lupa Capitolina. Statuia a fost daruita bucurestenilor de catre Municipalitatea Romei, in 1906, cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la incoronarea regelui Carol I si a 1.800 de ani de la cucerirea Daciei de catre romani.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sorin Opresc cheie Bucuresti primar Roma , #stiri Sorin Oprescu