Oprescu: In vreo trei mandate fac din Bucuresti port la Dunare

Sambata, 13 Noiembrie 2010, ora 22:11
3119 citiri
Oprescu: In vreo trei mandate fac din Bucuresti port la Dunare

Sorin Oprescu sustine ca o sa-i trebuiasca "vreo trei mandate" sa extinda Bucurestiul in partea de Sud, pana in punctul in care Capitala va deveni port la Dunare.

Primarul general al Capitalei a declarat, sambata, ca intentioneaza finalizeze proiectele ceausiste "Bucuresti - oras la Dunare" si Canalul Dunare-Bucuresti, finalizat deja in proportie de 65%.

Prezent intr-o emisiune la Realitatea TV, unde a fost intrebat cat i-ar trebui sa faca din Bucuresti un port la Dunare, Sorin Oprescu a declarat sec: "vreo 3 mandate". Acesta considera ca cel mai greu lucru este sa demarezi lucrurile.

Sorin Oprescu: Bucurestiul este mai curat decat Parisul

"E suficient sa-l initiezi, e al dracu' de greu. Sunt multi cu picioarele pe frane si nu ma intrebarti de ce", a declarat edilul sef al Capitalei.

Acesta sustine ca extinderea Bucurestiului spre Sud este singura solutie, in contextul in care "orasul se sufoca in Nord". In plus, partea de Sud are avantajul ca poate fi amenajata ca zona de agrement, in special in apropierea canalului Dunare-Bucuresti.

O sa fac referendum dupa referendum

Sorin Oprescu s-a mai declarat nemultumit de faptul ca nu are banii necesari sa faca atatea referendumuri cate ar trebui in Bucuresti.

"Nu am posibilitatea baneasca sa fac referendum. Ar trebui sa fac referendum dupa referendu si sa-i intreb pe bucuresti. Pana la urma cred ca asa o sa si fac in cazul proiectelor pe care mi le impiedica politicul", a mai precizat Oprescu.

85% din bucurestenii veniti in audienta vor sa le daram casa vecinilor

Primarul general sustine ca cei mai multi dintre bucurestenii care ii vin in audienta au probleme cu vecinii, cerandu-i sa-i oblige pe acestia din urma sa-si darame casele facute perete in perete cu casa lor.

"Va rog sa ma credeti, 85% din cei care vin in audienta intra in biroul meu cu urmatorul text: Domnule primar, eu am o casa! Vecinul meu a construit calcan in calcan si mi s-a crapat casa. Ii spun ca mergem sa verificam daca este el de vina si il punem sa-i repare casa si el imi raspunde: Nu domn primar, asta pot s afac si eu, nu s-a crapat mult, mai bine sa-si darame casa", a mai declarat Oprescu in cadrul aceleiasi emisiuni.

Citeste si:
Ipocrizia lui Cîțu: Atacă USR PLUS referitor la moțiunea de cenzură, dar lasă ușa deschisă pentru negocieri cu PSD și AUR
Ipocrizia lui Cîțu: Atacă USR PLUS referitor la moțiunea de cenzură, dar lasă ușa deschisă pentru negocieri cu PSD și AUR
Încă de când USR PLUS a anunțat că depune moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu alături de AUR, premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis au criticat vehement...
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Sursa: Ziare.com