Oprescu recunoaste ca ne-a dus cu presul in campanie

Vineri, 18 Iulie 2008, ora 20:55
5840 citiri
Oprescu recunoaste ca ne-a dus cu presul in campanie

La doar putin timp dupa ce a ocupat fotoliul de primar al Capitalei, Sorin Oprescu, de la care se asteapta rezultate rapide si multe, a recunoscut ca "35% din ce se spune in campanie e legenda".

Pe de alta parte, edilul Bucurestiului a vorbit si despre capcanele finantarii private a campaniilor electorale.

Cum e cu ceasca?

"La noi, dupa ce oamenii care au putere financiara te sprijina sa iti atingi scopul, [...] a doua zi vin la tine in birou si iti spun: 'Ce faci? Imi dai si mie ceasca aia?' Si tu spui? Stai un pic, ca sunt de 10 minute pe scaunul asta si nu stiu daca ceasca aia e a mea", s-a exprimat metaforic Sorin Oprescu, invitat intr-o emisiune la Antena 3.

Luand in considerare faptul ca fostul edil al Capitalei, Adriean Videanu, a aruncat cu bani si posturi in ultimele luni de mandat, dar mai ales intre cele doua tururi de scrutin, gurile rele spun ca multe dintre contractele semnate pe ultima suta de metri nu ar fi tocmai in regula.

Se promit concluzii

"Toate aceste distorsiuni nu se puteau face in 27 de zile", a apreciat Sorin Oprescu, adaugand totusi ca "toate aceste contracte vor fi luate la mana de oamenii de finante, de juristi, [...] si in momentul in care vor exista concluzii - si vor exista, va promit -, ele vor fi afisate".

Dezvaluirea despre favorurile sexuale in schimbul promovarii ori mentinerii postului, facuta de edilul sef la sfarsitul saptamanii trecute, a provocat frisoane si vii comentarii, Oprescu explicand intr-un intervi dat RFI cum a aflat despre acest fapt: "Este ceea ce mi-au raspuns subalternele, atunci cand le-am rugat sa scrie pe o foaie de hartie, fara sa isi puna numele, cum vad ele primaria".

Curatenia pe care si-o propune Sorin Oprescu sa o faca la Primarie, si pe care a inceput sa o puna in practica prin demiterea mai multor mai mici sau mai mari functionari, nu ii incalzeste prea mult pe bucuresteni, acestia asteptandu-se sa vada primele schimbari pe strazi si nu in spatele birourilor.

Asfel, desi Bucurestiul si-a schimbat directorul de la Administratia Strazilor, seful Directiei Generale de Infrastructura si arhitecul sef, acum se asteapta macar demararea proiectelor de pe lista electorala a noului primar-sef.

Internetul. Unde e Internetul?

Incercand sa nu aducem vorba despre autostrada suspendata, de care oricum nu s-a mai auzit nimic de cand s-a uscat tusul pe stampila de vot, am cautat totusi alt punct de pe lista de promisiuni a doctorului de la Primarie.

Internautii din Capitala au intrat, de cateva zile, in febra Internet-ului wireless gratuit de care li se spune pe placute ca au parte taman in mijlocul naturii. Problema este ca nu exista!

Se pare ca tapul ispasitor este Primaria Capitalei, care trebuie sa-si dea acordul pentru activarea accesului wireless in parcuri, spun reprezentantii firmei UTI, care a castigat licitatia NetCity si care se ocupa de reteaua de internet gratuit, decretata de primarul Sorin Oprescu.

Si nu este singura problema a edilului sef. Consilierii generali ai Capitalei i-au dat prima lovitura lui Sorin Oprescu, respingand propunerile acestuia de a introduce pe ordinea de zi a sedintei de vineri, 11 iulie, doua hotarari privind vanzarea cabinetelor catre medici.

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul chipset Dimensity 6300, care vine să înlocuiască Dimensity 6100+, cunoscut pentru integrarea în modele de telefoane accesibile precum Galaxy M15. Noul procesor promite...
#campanie, #Sorin Oprescu, #raport, #ceasca, #Internet , #stiri Sorin Oprescu