Oprescu vrea ca bucuresteni sa decida soarta Cathedral Plaza

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 14:01
1652 citiri
Oprescu vrea ca bucuresteni sa decida soarta Cathedral Plaza

Bucurestenii ar putea sa fie consultati cu privire la soarta viitoarei cladiri Cathedral Plaza, amplasata langa Catedrala Sfantul Iosif.

"Constructorii au atacat cu recurs la Curtea Suprema, iar daca nu vor castiga, voi lasa bucurestenii sa decida ce e de facut cu aceasta cladire", a spus Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, anuntand ca se va organiza un referendum pe un grup reprezentativ pe 5.000-6.000 de bucuresteni in urma caruia ar urma sa se decida soarta cladirii, potrivit Money.ro.

Proiectul cladirii de birouri a fost anuntat acum patru ani, insa, din cauza litigiilor dintre Arhiepiscopia Romano-Catolica, firma Millennium Building Development, beneficiarul proiectului, si Primaria Sectorului 1,lucrarile la Cathedral Plaza au fost de mai multe ori suspendate.

Proiectul Cathedral Plaza de pe strada Luterana presupune un imobil de 75 de metri inaltime, iar pentru aceasta constructie, Primaria Sectorului 1 a emis o autorizatie de constructie la 24 februarie 2006, lucrarile fiind incepute la 9 martie 2006.

#Cathedral Plaza, #referendum bucuresteni, #referendum Cathedral Plaza , #stiri Sorin Oprescu