Primarii de sector, la raport in fata lui Oprescu (Video)

Luni, 07 Iulie 2008, ora 11:30
2855 citiri
Primarii de sector, la raport in fata lui Oprescu (Video)

Edilul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a intalnit luni cu primarii de sector pentru a afla problemele existente in sectoare.

Singurul primar care nu s-a prezentat la intalnire a fost Liviu Negoita, primarul Sectorului 3, care a trimis un viceprimar in locul sau.

Doleantele celor sase vor fi transmise marti de primarul general premierului Tariceanu in cadrul intalnirii care va avea loc la Guvern.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a anuntat ca i-a comunicat lui Oprescu necesitatea deschiderii Strandului Tineretului, necesitatea simplificarii procedurilor legate de termoficarea blocurilor.

Consolidarea cladirilor cu risc de prabusire, fluidizarea traficului, lucrarile de la metrou care blocheaza traficul la intersectia Grivitei cu bulevardul Ion Mihalache sunt alte probleme care se vor gasi maine pe biroul lui Tariceanu.

Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a declarat ca a discutat despre fondurile de la Banca Mondiala pe care vrea sa le atraga in sector.

O alta problema pe care a discutat-o cu Oprescu a fost infrastructura scolara.

Ontanu a mai anuntat ca doreste sa revina la proiectul initial care prevedea un pasaj suprateran la Doamna Ghica pentru ca altfel nu ar fi rezolvat conflictul de trafic existent acolo.

Alte proiecte prevazute pentru Sectorul 2 sunt largirea strazii Pipera la 4 benzi si rezolvarea problemei autostrazii Bucuresti - Brasov care va bloca traficul in sectorul 2.

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, a anuntat ca nu a prezentat inca problemele existente ci l-a informat pe Oprescu ca luni va avea loc o sedinta in care se va stabili viceprimarul si comisiile de specialitate.

Piedone a mai spus ca primaria Sectorului 4 va veni in maxim doua saptamani cu lista de prioritati.

"In urma discutiilor de azi (luni n.red.) am stabilit ca Primarul general si primarii de sector vor face un front comun pentru cetean, fara coloratura politica", a mai declarat primarul Sectorului 4.

Primarul Sectorului 5, Dan Marian Vanghelie, a declarat ca fiecare dintre participanti a propus sa aiba loc o intrevedere particulara cu Sorin Oprescu.

Oprescu a trasat sarcinile viceprimarilor

Viceprimarul Capitalei, Robert Ionescu, va administra directia Invatamant, Cultura, din care fac parte si teatrele, Turism si Dezvoltare, Mediu si administrarea gradinilor zoologice.

Razvan Murgeanu, cel de-al doilea viceprimar al Capitalei, va administra in continuare directiile pe care le-a avut si in mandatul anterior.

Astfel ca el se va ocupa RADET, RATB si Apanova. In plus el a primit directia de Administrare si Gestionare Trafic.

Edilul Capitalei a declarat ca se bazeaza pe ajutorul celor doi viceprimari ca sa construiasca un Bucuresti european.

"Imi doresc cu tarie ca Primaria Capitalei sa fie la dispozitia cetateanului", a mai spus el.

"Le doresc succes si spun asta din tot sufletul", a fost mesajul primarului catre viceprimari.

Comisia de retrocedari, una din cele mai impotante din primarie, va fi in atributiile edilului sef al Capitalei, Sorin Oprescu.

Luni, Sorin Oprescu, a declarat ca noua organigrama, din septembrie, va presupune aparitia unor directii noi si, implicit, o noua delegare a atributiilor catre viceprimari.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Sorin Oprescu, #intalnire, #probleme, #neculai ontanu, #Andrei Chiliman, #Cristian Popescu Piedone , #stiri Sorin Oprescu