Sorin Oprescu pierde teren?

Marti, 27 Mai 2008, ora 07:13
7004 citiri
Sorin Oprescu pierde teren?

Ultimul sondaj INSOMAR, publicat luni, arata o distanta de mai putin de trei procente intre candidatul independent Sorin Oprescu si cel al PD-L, Vasile Blaga. Oprescu ar primi 32% dintre voturile bucurestenilor, in timp ce Vasile Blaga s-ar bucura de 29% dintre voturi, conform INSOMAR. Cifrele sunt foarte diferite insa de sondajul IPP, publicat tot luni, in care intre Oprescu si Blaga este o diferenta de 14 procente.

Pe locul 3 in sondajul INSOMAR se afla Ludovic Orban, candidatul PNL, cu 13 procente. Al patrulea este social-democratul Cristian Diaconescu, cu 10% dintre voturile bucurestenilor. Este urmat de candidatul PIN, Cozmin Gusa cu 6%, Aurelian Pavelescu de la PNTCD, cu 3%, candidatul Partidului Conservator Codrin Stefanescu, 1% si Daniel Fuciu de la PNG-CD, care are tot 1% dintre voturi.

Potrivit INSOMAR, 46% dintre bucuresteni sustin ca vor merge la vot, 13,8% nu sunt hotarati, 10,7% nu au raspuns intrebarilor din sondaj, iar 5% au spus ca sunt decisi sa nu voteze.

In sondajul IPP Data Research Sorin Oprescu ar primi 40,4 %, iar Vasile Blaga - 26% dintre voturile bucurestenilor care au declarat ca se vor duce la vot.

Votul pentru Consiliul General, conform INSOMAR

In privinta votului pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti, PD-L conduce cu 34%, urmat de PSD cu 25%, de PNL cu 17% si PIN cu 5%. Urmeaza PNG-CD cu 4 procente, PC si PRM strang cate 3% din voturi, iar PNTCD are 2%.

In ce priveste participarea la vot pentru a-i alege pe consilierii generali, 15,2 % dintre bucuresteni nu sunt hotarati, 11,3% nu raspund, iar 7% dintre bucuresteni spun ca nu vor vota pentru Consiliul General.

Sondajul a fost realizat de INSOMAR in perioada 23 - 25 mai 2008, la comanda postului Realitatea TV, pe un esantion de 4.600 de persoane. Marja de eroare este plus minus 1,5%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Cine va deconta eșecul PSD-PNL la Primăria Bucureștiului? Și cum poate ieși coaliția din capcana Cîrstoiu? Cine îl poate înlocui pe doctorul cu probleme în așa fel încât să devină un...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#alegeri, #Primaria Capitalei, #Sorin Oprescu, #Vasile Blaga, #sondaj , #stiri Sorin Oprescu