Sorin Oprescu, revolutionar cu acte

Vineri, 13 Iunie 2008, ora 22:30
5055 citiri
Sorin Oprescu, revolutionar cu acte

Sorin Oprescu, candidatul independent la Primaria Capitalei, este revolutionar cu acte inca din 1997. Informatia iese la iveala cu doar doua zile inainte de turul al doilea al alegerilor pentru Primaria Capitalei. Potrivit documentelor, Sorin Oprescu a obtinut titlul de revolutionar la sapte ani dupa evenimentele din decembrie 1989.

Povestea acelor zile este descrisa chiar de Oprescu in memoriul trimis pentru obtinerea titlului de luptator. "In dupa-amiaza zilei de 21.12.1989, in urma aflarii evenimentelor din Capitala, am venit de urgenta la locul de munca in calitate de chirurg, asistent universitar in Clinica de Chirurgie II, unde am ramas pana dupa 28.12.1989", povesteste Oprescu, citat de Cotidianul.

Doctorul Oprescu invoca trei motive pentru a demonstra ca este indreptatit sa primeasca titlul de Luptator remarcat prin fapte deosebite. Primul il reprezinta faptul ca a facut parte din echipele operatorii a celor peste 350 de pacienti cu probleme chirurgicale la Revolutie.

Al doilea motiv este participarea lui Oprescu la asigurarea securitatii spitalului, "aflat sub focul unor tragatori necunoscuti, din cladirea in constructie a Casei Radio".

Nu in ultimul rand, Oprescu ar fi ajutat la "aprovizionarea spitalului si la verificarea chimico-biologica a apei si igienei".

Printre cei mai importanti martori ai actiunilor revolutionarului Oprescu sunt adusi doi revolutionari de vaza: Petre Constantin si Constantin "Bebe" Ivanovici. Ultimul a fost implicat ulterior intr-un scandal cu titluri false de revolutionar.

Alti martori care au atestat faptul ca doctorul Oprescu merita titlul la care aspira sunt colegii sai de la spital. Radulescu Mariana, Basca Pantu Horia, Vosnesenki Mihail, Constantinescu Matild, Ghiliftoiu Maria, Savlovschi Costel sunt cei care au atestat veridicitatea actiunilor revolutionare ale doctorului Oprescu.

Interesant este faptul ca toti martorii au primit acelasi titlu de revolutionar in aceeasi zi cu Sorin Oprescu. Toti, la randul lor, au fost recomandati de aceeasi asociatie din Brasov care l-a recomandat si pe Oprescu. Sorin Oprescu si-a innoit certificatul care atesta calitatea sa Luptator remarcat prin fapte deosebite in anul 2005.

Citeste si:
Florin Cîțu: ”Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie o ultimă variantă. Ar trebui să dăm afara 30% din medici. Nu ne permitem”
Florin Cîțu: ”Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie o ultimă variantă. Ar trebui să dăm afara 30% din medici. Nu ne permitem”
Florin Cîțu a declarat joi seara că nu este adeptulmăsurilor restrictive atâta vreme cât avem pașaportul verde. Referitor la vaccinarea obligatorie, premierul a spus că aceasta ar trebui...
Există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo. Ce motiv invocă autoritățile
Există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo. Ce motiv invocă autoritățile
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a semnalat, joi, 23 septembrie, că există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo, în urma respingerii proiectului de rectificare...
Sursa: Ziare.com