Sorin Oprescu vrea sa anuleze proiectele primarului Ontanu

Vineri, 24 Iulie 2009, ora 12:47
2094 citiri
Sorin Oprescu vrea sa anuleze proiectele primarului Ontanu

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut consilierilor municipali, sub amenintarea chemarii in judecata, sa anuleze doua hotarari de consiliu, una privind telegondola peste lacuri si alta referitoare la pasajul suprateran pe soseaua Petricani, ambele promovate de edilul sectorului 2, Neculai Ontanu.

Oprescu a apreciat ca, in ambele cazuri, nu era vorba de o situatie deosebita, care sa reclame urgenta adoptarii hotararilor intr-o sedinta extrordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

In consecinta, primarul general a cerut CGMB anularea celor doua hotarari.

In privinta pasajului suprateran de la Petricani, Oprescu spune ca Primaria sectorului 2 nu a precizat daca pe suprafata de teren de 2420 de metri patrati, care apartine Apa Nova si care trecea la sector pentru lucrarile de infrastructura, nu exista revendicari.

In proiectul supus la vot se preciza, insa, ca in cazul schimbarii destinatiei terenului, hotararea devine nula.

Pasajul din zona Petricani este al doilea realizat de Primaria sectorului 2 in parteneriat cu Primaria orasului Voluntari din Ilfov, dupa cel din zona Pipera-Tunari. Ca si in cazul acestuia din urma, lucrarile nu pot decurge normal daca nu sunt mutate conducte ale Apei Nova.

Conductele ocupa 2.420 de metri patrati in terenul dedicat lucrarilor la pasaj, iar Apa Nova a fost de acord cu cedarea terenului, cu conditia ca retelele sale sa fie mutate de beneficari.

Construirea unei telegondole care sa circule peste lacurile de pe raul Colentina este un proiect comun al primariilor sectoarelor 1 si 2. Telegondola ar urma sa aiba mai multe functiuni - turism, agrement si transport public, "oferind utilizatorilor posibilitatea de a admira zonele verzi si luciul de apa", dupa cum promit edilii.

Proiectul construirii telegondolei mai presupune amenajarea de parcari la capetele liniei, care vor permite descongestionarea traficului rutier prin traversarea Capitalei cu acest mijloc de transport. Un alt avantaj al proiectului este, in opinia edililor, amplasarea unor zone pietonale sub traseul telegondolei.

Surse din cadrul municipalitatii sustin ca opozitia manifestata de Oprescu fata de initiativele lui Ontanu ar fi motivate si de faptul ca anul trecut, in turul II al alegerilor locale, edilul sectorului 2 l-a sustinut pe contracandidatul actualului primar general, PDL-istul Vasile Blaga.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...