Avocatul lui Vintu: Iminenta altei arestari se simte in aer, o adulmec

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 13:01
4475 citiri
Avocatul lui Vintu: Iminenta altei arestari se simte in aer, o adulmec

Marian Nazat, avocatul lui Sorin Ovidiu Vintu, afirma ca o noua arestare a omului de afaceri este "iminenta", existand semnale clare in acest sens. In acelasi timp, avocatul Iulian Urban declara ca Vintu are sanse mari sa fie lasat de instanta sa paraseasca tara, pentru a se opera de inima la Viena.

"Banuiesc ca procurorii vor incerca mutari surprinzatoare, iminenta altei arestari se simte in aer, o adulmec. Evenimentele din urma o prevestesc", a declarat Nazat intr-un interviu acordat pentru Q Magazine.

Avocatul a mai afirmat ca eliberarea clientului sau din arest a fost "doar transarea unei masuri preventive" si ca vinovatia sau nevinovatia acestuia va fi stabilita la sfarsitul procesului, "care este foarte departe".

Vintu ar vrea sa paraseasca tara pentru a se opera la Viena

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu s-a internat duminica spre luni noapte la Spitalul Floreasca acuzand probleme cardiace.

Potrivit unor surse citate de Adevarul, SOV ar putea avea nevoie de o noua interventie la Viena daca in urma investigatiilor medicale reiese ca are un nou blocaj pe artera coronara.

Pentru ca are interdictie de a parasi tara, avocatii omului de afaceri ar putea cere in instanta ridicarea interdictiei daca argumenteaza serios ca viata sa depinde de aceasta operatie.

"S-a constatat ca instanta da curs favorabil unor astfel de cereri mai ales daca nu este vorba despre o persoana care a comis o infractiune deosebit de grava, cum ar fi omorul. Avocatii trebuie sa inainteze o expertiza facuta de medici, care sa fie foarte bine fundamentata si argumentata, din care sa reiasa ca viata respectivei persoane depinde de un tratament in afara granitelor", a comentat avocatul Iulian Urban pentru Adevarul.

Omul de afaceri a fost arestat preventiv luna trecuta in legatura cu favorizarea fugii lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, din Romania. Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut sub acuzatia de favorizare a infractorului.

In urma cu trei ani, el a suferit o interventie chirurgicala de montare a unui by-pass, in Austria, la aceeasi clinica la care Traian Basescu s-a operat de hernie de disc.

Citeste si:
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...
Comentarii
T. basilic
rank 5
Cand destinul e prea generos, omul isi inventeaza propria nenorocire ! eiii, delirul de atotputere, care face din om neom ! Sa nu fii capabil sa auzi un biet adagiu repetat la infinit celor mici : "Jucati-va cu copii de varsta voastra !" Neghiobului, nu