Cartel Alfa nu-l sustine pe Liviu Luca pentru a nu fi asociat cu Vintu

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 17:40
1686 citiri
Cartel Alfa nu-l sustine pe Liviu Luca pentru a nu fi asociat cu Vintu

Vicepresedintele Cartel Alfa, Ioan Homos, a declarat miercuri ca organizatia pe care o reprezinta nu l-a sustinut pe Liviu Luca, la solicitarea CNSRL Fratia, din cauza legaturilor sale cu Sorin Ovidiu Vintu.

"L-am fi sustinut pe Liviu Luca daca ar fi avut o problema cu DNA, pentru ca astfel ne simteam amenintati. Insa ceea ce i s-a intamplat este legat de Sorin Ovidiu Vantu. Liviu Luca a facut chiar o afirmatie periculoasa spunand ca SO Vantu e prietenul lui", a spus Ioan Homos, citat de Mediafax.

Liderul sindical a declarat ca organizatia pe care o reprezinta nu a vrut sa fie considerata ca un sustinator al omului de afaceri recent arestat.

"Noi nu avem nimic in comun cu Vintu, n-am fost implicati in nicio afaceri cu el, nu am facut parte din Consiliul de administratie al televiziunii Realitatea, iar Achile Dutu nu a reprezentat Cartel Alfa in CA al Realitatea, ci doar federatia pe care o conducea (Federatia Sindicatelor din Chimie si Petrochimie)", a mai spus Homos.

Liviu Luca a fost audiat, in 9 septembrie, in calitate de martor de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul in care au fost arestati deja oamenii de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si Octavian Turcan, precum si aghiotantul lui Vintu, Alexandru Stoian. De asemenea, la locuinta sa din judetul Prahova a avut loc o perchezitie in urma careia anchetatorii au ridicat mai multe inscrisuri si un laptop.

Numele lui Liviu Luca apare in acest dosar in legatura cu un transfer bancar dintr-un cont pentru care era imputernicit sa opereze sindicalistul.

"Potrivit documentelor financiar bancare referitoare la transferurile bancare realizate de catre societatea comerciala cu sediul in Nicosia a rezultat ca la data de 2.11.2009 a fost realizata o dispozitie de plata pentru 50.190 de euro, reprezentand suma bruta ce a fost transmisa in Indonezia condamnatului Nicolae Popa. Anterior acestui transfer, la data de 2.10.2009, intr-un cont a fost virata suma de 3.000.000 de euro, in conditiile in care la acea data soldul contului era de numai 1.230 de euro. Suma de 3.000.000 de euro a provenit dintr-un transfer bancar realizat de societatea comerciala, cu sediul in Nicosia. Persoana imputernicita sa opereze asupra contului societatii comerciale este martorul Liviu Luca, un apropiat al inculpatului Vintu Sorin Ovidiu", noteaza procurorii in cererea de arestare preventiva a lui Vintu.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, atac la Iohannis: "În România aflată în plin val patru al pandemiei, preşedintele îi invită pe români să joace golf"
Marcel Ciolacu, atac la Iohannis: "În România aflată în plin val patru al pandemiei, preşedintele îi invită pe români să joace golf"
Președintele PSD Marcel Ciolacu, a declarat luni că deși România este aflată în plin val patru al pandemiei, președintele Iohannis îi invită pe români să joace golf, în timp ce...
Disputa politică s-a mutat la Vama Veche. Cum s-au ironizat de pe plajă liderii PSD, AUR și PNL
Disputa politică s-a mutat la Vama Veche. Cum s-au ironizat de pe plajă liderii PSD, AUR și PNL
Principalii lideri ai partidelor politice din România au mutat disputele de pe Facebook pe plaja din Vama Veche, asociată în trecut cu tinerii rebeli și nonconformiști, acolo unde liderul AUR...
Sursa: Ziare.com