Dudu Ionescu: Nu am intervenit in ancheta FNI!

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 21:07
2246 citiri
Dudu Ionescu: Nu am intervenit in ancheta FNI!
Foto: Antena3

Fostul ministru de Interne Constantin Dudu Ionescu dezminte acuzatia ca ar fi facut presiuni asupra anchetatorilor din dosarul FNI si spune ca l-a dat in judecata pe ofiterul care a lansat aceste acuzatii.

"Nu e prima data cand colonelul Dumitru Strava face aceste acuzatii, a mai vorbit despre asta si acum un. L-am dat in judecata si o sa pretind daune", a declarat Dudu Ionescu joi, la Antena3.

Fostul ministru de Interne a precizat ca nu a intervenit in ancheta din 2000 in afara de faptul ca a pus la dispozitie toate resursele disponibile ale ministerului si ca a participat la sedintele de guvern, alaturi de colonelul Strava, in care se discuta despre cazul FNI.

"Implicarea mea a fost practic nula(...) Dar nu am decat sa ma apar decat in justitie. Domnia sa are o anumita frustrare personala ca nu a ajuns general", a explicat Dudu Ionescu referindu-se la colonelul Dumitru Strava.

Dosarul Vintu: Dezvaluiri spectaculoase ale ofiterului care a anchetat cazul FNI

Fostul ministru PNTCD a mai afirmat ca nu ar fi existat nicio motivatie pentru ca partidul sau, aflat atunci la guvernare, sa intervina in favoarea lui Sorin Ovidiu Vintu, mai ales ca se apropiau alegerile locale, soldate cu un dezastru pentru taranisti.

Mai mult, Dudu Ionescu se intreaba de ce colonelul Strava nu a facut toate aceste acuzatii atunci, imediat. "Dar lasand toate astea la o parte, ce poate sa spuna? I-am dat vreo directiva? E o constructie pe care o face dintr-o frustrare personala", a punctat din nou acesta.

"Mai e o chestiune: nu inteleg ce se incearca. PNTCD din punct de vedere politic e la limita de jos a sondajelor de opinie, iar eu nu mai exist ca persoana publica, de ce as fi eu o tinta?", a intrebat retoric fostul ministru de Interne din perioada CDR.

La insistentele moderatorului emisiunii, Dudu Ionescu a precizat inca o data: "Nu am intervenit in nicio ancheta. Eu eram acolo sa gestionez treburile nu sa ma bag in chetiuni tehnice(...) Cui ajuta sa il facem scapat pe Sorin ovidiu Vintu?".

Mai mult, el a dezmintit existenta unei semnaturi a lui Decebal Traian Remes pe contractul semnat de fostul presedinte CEC Camenco Petrovici cu FNI. "Domnul Strava nu stie ce vorbeste. Nu exista nicio semnatura a vreunui ministru pe un act al CEC-ului. Va trebui sa probeze toate acuzatiile", a sustinut Constantin Dudu Ionescu.

Colonelul Dumitru Strava, cel care a fost insarcinat pana in 2001 cu conducerea anchetei FNI in calitate de director al politiei economico-financiare din Inspectoratul General al Politiei Romane, a declarat la B1TV ca a fost "mustruluit" de fostul ministru de Interne Constantin Dudu Ionescu pentru ca l-a dat in consemn la frontiera pe Sorin Ovidiu Vintu.

"Probele se indreptau vertiginos impotriva sa si urma sa raspunda pentru megaescrocheria FNI si atunci am primit o mustruluiala de nu m-am vazut de la un demnitar roman si mi-am dat seama ca nu vom putea sa ne apropiem prea repede de acest domn", a declarat colonelul Strava, confirmand ca demnitarul cu pricina era ministrul de Interne de atunci, taranistul Constantin Dudu Ionescu.

"Am primit o mustruluiala de nu pot sa o uit nici acum dupa 10 ani(...)Dudu Ionescu m-a intrebat cine mi-a ordonat sa il dau in consemn la frontiera."Legea!" i-am raspuns, pentru ca legea prevedea ca un om implicat in asemenea afacere, ca era implicat oricum, trebuia sa raspunda in fata legii", a mai declarat colonelul Strava.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Dudu Ionescu Vintu FNI, #Vintu Strava FNI, #Vintu FNI , #arestat