Editorial: Vintu, sfantul ziaristilor

Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 14:40
4251 citiri
Editorial: Vintu, sfantul ziaristilor

Dupa logica platoului incins de declaratiile de dragoste trimise prin cablu pana in arest, ca sa le simta SOV si daca scapa, sa tina minte si sa innoiasca drepturile de autor, in situatia in care Mircea Geoana iesea presedinte, iar Catalin Voicu era uns ministru de Interne, in locul patronului Realitatea TV ar fi stat Traian Basescu.

Ca Romania e impartita in doua puscarii. Una pentru putere, alta pentru opozitie. Securisti buni si securisti rai, coruptii nostri si coruptii lor. Prin urmare nu e de mirare ca dublul standard este cea mai draga institutie jurnalistica, iar odata cu retinerea lui SOV, a atins perfectiunea.

Adica in momentul cand un politician ajunge in fata procurorilor si se plange ca este lucrat politic, analistii dau navala in platouri si-i bat obrazul: bine bai, nesimtitule, n-ai curajul sa afirmi ca ai incredere in justitie si folosesti presa ca sa faci presiune asupra magistratilor? Dar daca organul ii arata catusele patronului, a invoca o facatura politica devine expresie a democratiei, iar varfuri de lance sunt aceiasi jurnalisti.

Ca asta e tara in care traim, democratia e pana la buzunar. Daca bagi mana si te arde, nu mai exista. Motiv pentru care floarea jurnalismului, plus sacul de rahat din stomacul lui Adrian Paunescu, s-a strans in fata camerelor si a inceput sa miaune. L-au arestat pe Rupert Murdoch? Nici vorba, ci pe un smecher despre care o intreaga tara stie unde-i este locul. Inclusiv domniile lor, dar ban la ban trage, si capusa la capusa.

In urma cu zece ani, cand lucram la Adevarul, daca as fi venit cu dezvaluiri despre SOV, primeam prima. Oameni care astazi ii plang de mila mogulului m-au felicitat pentru ca i-am smuls Ioanei Maria Vlas o declaratie chiar inainte cu o ora de a fugi din tara, cand se afla la scara avionului.

Traversez prin urmare o amaraciune cumplita descoperindu-i pe o parte din acei oameni, pe care-i veneram, pe statul de plata al lui SOV, prestand in consecinta. Unul dintre ei a ajuns sa spuna chiar ca miroase a proces stalinist. Daca ar fi asa, onorabilul ar fi avut demult scoci pe gura.

Desigur ca e dreptul acestor comentatori sa creada ca si-a bagat coada Traian Basescu. Daca as fi fost presedintele Romaniei si as fi avut asemenea informatii despre SOV, fireste ca le-as fi transmis procurorilor sa-l arda. Ca probele n-or fi inventate, iar in inclestarea politica a acestor zile, anchetatorii nu cred ca-si permit sa dea dosarul de gard.

Rolul unui presedinte nu este numai de-a da medalii si a taia panglici, ca in Ungaria si Italia. Ci sa analizeze fenomene, ca e vorba despre cometa Halley sau sprijinirea unui infractor dovedit, care a pus umarul la nenorocirea a mii de oameni.

Dar in locul acelor comentatori as fi pastrat o tara de distanta, o mica rezerva, pentru a nu ma compromite definitiv si a transforma cainele de paza al democratiei intr-un pekinez, intr-o sleahta de paduchi inalti.

#Sorin Ovidiu Vintu parchet, #Vintu parchet, #Sorin Ovidiu Vintu arestare , #arestat
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Cu ani in urma in Vest-Europa o spargere de banca a facut pagina intai a jurnalelor nu prince modusul operandi al hotilor si nici prin suma devalizata, ci prin hartoagele de santaj pe care clientii pricopstiti le tineau la pastrare in seifurile prersonale
Poza parerea
parerea
rank 5
DOMNULUI CRISTIAN MIHAI CHIS,