Kovesi, Predoiu, Blaga: Nu au existat presiuni politice in cazul Vintu

Luni, 13 Septembrie 2010, ora 19:40
2128 citiri
Kovesi, Predoiu, Blaga: Nu au existat presiuni politice in cazul Vintu
Foto: capital.ro

Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si ministrul Internelor, Vasile Blaga sustin ca nu au existat presiuni politice in cazul Sorin Ovidiu Vintu, arestat preventiv pentru favorizarea infractorului.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, luni, ca toate informatiile despre extradarea lui Nicolae Popa au fost facute publice si ca autoritatile romane au facut o noua cerere de extradare in 6 septembrie, noteaza Mediafax.

La randul sau, procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, a declarat ca nu doreste sa comenteze cazul, subliniind doar ca discutiile care au aparut in presa, intre Sorin Ovidiu Vintu si Nicolae Popa sunt pasaje din referatul cu propunerea de arestare preventiva.

Kovesi a tinut sa sublinieze ca nu au existat niciun fel de presiuni asupra procurorilor care instrumenteaza dosarul.

Si ministrul Internelor, Vasile Blaga, a spus ca nu au existat presiuni politice, la fel cum nu exista in niciun caz.

Tribunalului Bucuresti a decis, saptamana trecuta, arestarea preventiva pentru 29 de zile a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, sub acuzatia de favorizare a infractorului.

Vintu - un pericol pentru ordinea publica: Vezi motivarea arestarii lui SOV

Instanta si-a motivat, luni, decizia, magistratii sustinand ca lasarea in libertate a lui Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan si Alexandru Stoian reprezinta "un pericol pentru ordinea publica".

Vintu in arest: Recursul se judeca miercuri

De asemenea, recursul formulat de avocatii omului de afaceri la cererea de arestare preventiva va fi discutat miercuri, 15 septembrie.

Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de favorizarea infractorului in cazul fugii din tara a fostului administrator Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de detentie pentru infractiuni economice.

Alaturi de Vintu au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile si omul de afaceri moldovean Octavian Turcan si soferul lui Vintu, Alexandru Stoian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Sorin Ovidiu Vintu parchet, #Vintu audiat dosar Nicolae Popa , #arestat
Comentarii
Poza AlmanahePeNaLe
AlmanahePeNaLe
rank 3
La puscarie cu el . Sa ia condamnarea dupa modelul american: pe fiecare cap de acuzare pedeapsa seaparata. Asa va lua 150 de ani de stat la racoare.