Kovesi, Predoiu, Blaga: Nu au existat presiuni politice in cazul Vintu

Luni, 13 Septembrie 2010, ora 19:40
2078 citiri
Kovesi, Predoiu, Blaga: Nu au existat presiuni politice in cazul Vintu
Foto: capital.ro

Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si ministrul Internelor, Vasile Blaga sustin ca nu au existat presiuni politice in cazul Sorin Ovidiu Vintu, arestat preventiv pentru favorizarea infractorului.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, luni, ca toate informatiile despre extradarea lui Nicolae Popa au fost facute publice si ca autoritatile romane au facut o noua cerere de extradare in 6 septembrie, noteaza Mediafax.

La randul sau, procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, a declarat ca nu doreste sa comenteze cazul, subliniind doar ca discutiile care au aparut in presa, intre Sorin Ovidiu Vintu si Nicolae Popa sunt pasaje din referatul cu propunerea de arestare preventiva.

Kovesi a tinut sa sublinieze ca nu au existat niciun fel de presiuni asupra procurorilor care instrumenteaza dosarul.

Si ministrul Internelor, Vasile Blaga, a spus ca nu au existat presiuni politice, la fel cum nu exista in niciun caz.

Tribunalului Bucuresti a decis, saptamana trecuta, arestarea preventiva pentru 29 de zile a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, sub acuzatia de favorizare a infractorului.

Vintu - un pericol pentru ordinea publica: Vezi motivarea arestarii lui SOV

Instanta si-a motivat, luni, decizia, magistratii sustinand ca lasarea in libertate a lui Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan si Alexandru Stoian reprezinta "un pericol pentru ordinea publica".

Vintu in arest: Recursul se judeca miercuri

De asemenea, recursul formulat de avocatii omului de afaceri la cererea de arestare preventiva va fi discutat miercuri, 15 septembrie.

Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de favorizarea infractorului in cazul fugii din tara a fostului administrator Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de detentie pentru infractiuni economice.

Alaturi de Vintu au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile si omul de afaceri moldovean Octavian Turcan si soferul lui Vintu, Alexandru Stoian.

Citește și:
MAE l-a chemat acasă pe ambasadorul român la Viena. Care este semnificația gestului
MAE l-a chemat acasă pe ambasadorul român la Viena. Care este semnificația gestului
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă, vineri, că a chemat în ţară, pentru consultări, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Austria, Emil Hurezeanu, ”un gest...
Emil Boc: ”Austria este Rusia Uniunii Europene. Cum îți permiți să minți și să sfidezi realitatea în halul acesta”
Emil Boc: ”Austria este Rusia Uniunii Europene. Cum îți permiți să minți și să sfidezi realitatea în halul acesta”
Emil Boc, primarul Clujului, a catalogat Austria ca fiind ”Rusia Uniunii Europene” după ce țara a dat vot negativ pentru intrarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen. Cu toate...