Opinii: Mai bine caine, decat om, in Romania

Luni, 13 Septembrie 2010, ora 21:40
4090 citiri
Opinii: Mai bine caine, decat om, in Romania
foto: Realitatea TV

Nu stiu de ce nu m-am mirat cand am citit in presa ca fostul senator Marius Marinescu, Asociatia "Cutu, cutu" si Fundatia "Doggie-Dog" au hotarat sa depuna plangere penala impotriva celor care au impuscat cainele lui SO Vintu.

Formularea e putin exagerata, departe de adevar, pentru ca in realitate lucrurile nu stau chiar asa si cainele nu a fost impuscat.

Despre acest caine, batran si orb, s-a spus pe tv-uri ca impreuna cu un altul - sanatos si activ, pazea casa si curtea lui Vantu.

Referindu-se la acest caz nascut de simpatizantii lui Vintu, Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a precizat intr-un comunicat de presa ca politistii au tras doua cartuse in pavajul din curtea imobilului lui Vintu, pentru a-i indeparta pe cei doi caini care se aflau in curte.

Ghinionul a fost ca un fragment a ricosat intr-un caine, ranindu-l in zona piciorului, fara insa a-i pune viata in pericol.

Ce-ar fi trebuit sa faca politistii? Sa-i lase pe anchetatori la voia cainilor? O fi cainele batran si orb, dar daca nu-i si stirb, ce s-ar fi intamplat?

Frumos gest de solidaritate din partea celor trei, dar nu am vazut nimic asemanator fata de oameni, fata de acei pagubiti, poate fraieri si lacomi, care si-au pierdut economiile de o viata, cu toate ca au fost sfatuiti sa doarma fara griji, ca FNI vegheaza pentru investitori.

La fel cum nu am vazut un gest de solidaritate cand un bolnav a fost aruncat in sant cu perfuzia in mana sau cand un altul a murit chiar sub nasul medicilor, care nu au catadicsit nici macar sa-l atinga. A luat fostul senator Marinescu vreo atitudine atunci? A facut vreo reclamatie undeva, la cineva?

Sau mai importanti sunt cainii decat oameni? Sa nu se inteleaga gresit, nu am nimic impotriva bietelor patrupede.

Dar cand am vazut la televizor acea adunatura de bocitoare isterice facand atata caz pentru un caine, e drept cainele unui VIP - strigau, condamnau, amenintau, se agitau cum pentru un om n-ar fi facut-o poate niciodata - nu stiu de ce, dar parca am simtit regretul ca multi dintre semenii mei - oameni saraci, chinuiti, flamanzi, bolnavi, ignorati, alungati - multi batrani precum cainele lui Vintu, nu sunt caini.

Asa poate ar fi avut si ei mai multa dragoste, ingrijire si intelegere de la oameni. Un culcus cald si mancare pe saturate si pe alese. Si poate si alte avantaje.

Cred, tind sa cred si ceea ce vad si aud zi de zi imi intareste convingerea ca in Romania e mult mai bine si mai avantajos sa fii caine decat om.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#caine impuscat vintu, #arestare vintu, #plangere caine impuscat, #Sorin Ovidiu Vintu , #arestat