Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Opinii: Sorin Ovidiu Vintu - Pareri si pareri, despre o arestare anuntata

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 22:06
4501 citiri
Opinii: Sorin Ovidiu Vintu - Pareri si pareri, despre o arestare anuntata

Arestarea si mai apoi eliberarea - cu surlele si trambitele de rigoare - a lui Sorin Ovidiu Vintu a fost un nou prilej de exhibitionism al presei de toate felurile din Romania. Dar nu numai.

A iesit mai intai la rampa chiar presedintele tarii si - contrar unor elementare uzante - nu s-a putut stapani si si-a "dat cu parerea" cu privire la vinovatia lui Sorin Ovidiu Vintu.

Spectacolul jalnic al parerilor

Iesirea inoportuna a presedintelui tarii a fost asa cum era de asteptat promt amendata de mai toate mijloacele de presa in frunte cu ... evident cei mai ingrijorati de soarta celui care le plateste salariile. Ridicolul nu a cunoscut margini.

"Un trimis la fata locului" cu microfonul tremurandu-i de emotie in mana a anuntat o tara intreaga ca regimul de penitenciar nu ii prieste domnului Vintu, deoarece nu ii poate permite acestuia sa isi ia medicamentele necesare urmarii tratamentului.

La asa o "parere", emotia a cuprins intreaga tara. Poate chiar si pe cei care nu cu mult timp in urma au fost pagubiti de matrapazlacurile financiare pastorite de recent arestatul-eliberat SOV. Am cautat sa evit termenul de "inginerie financiara" care, de curand, tocmai am aflat ca ii repugna domnului Cristian Tudor Popescu (deh, inginerul apa nu se face!).

Si daca tot am adus vorba de reputatul ziarist Cristian Tudor Popescu, este momentul sa-i recunoastem meritul de a fi pus punctual pe "i" in chestiunea datului cu presupusul fara cunostinta de cauza. Domnia sa, intr-o recenta interventie, a refuzat intr-o prima faza sa se exprime cu privire la cauza arestarii domnului Sorin Ovidiu Vintu.

"Eu nu sunt parerolog. Nu am absolvit parerologia", aduaga cu umor acelasi Cristian Tudor Popescu. Am tresarit de bucurie, auzind in fine o afirmatie echilibrata despre mult mediatizatul eveniment. Nu au trecut insa nici cateva ore si pe postul Realitatea, auzim acelasi glas sever, care parea sa fi uitat ce spusese mai devreme.

"Nu cred", sublinia Cristian Tudor Popescu, "ca aceasta arestare are vreo legatura cu ingineriile financiare ale lui Sorin Vintu ..." (aici a fost si momentul in care CTP si-a exprimat dezacordul cu privire la folosirea formulei de inginerie financiara). "Aceasta arestare are legatura cu postul de televiziune al lui Sorin Ovidiu Vintu".

In continuare, tot sub acoperirea lui "cred", am putut afla ca in spatele acestei arestari se afla bineinteles conflictul dintre Traian Basescu si susnumitul SOV. Cam atat despre consecventa domnului Cristian Tudor Popescu cu privire la pareri. Oricum, noi eram familiarizati cu parerile sale din cele mai diferite domenii: de la critica de film la tenisul de camp, de la limba si literatura romana la politica.

Dintre toate parerile vehiculate, poate cea mai interesanta a fost cea a Mariei Vlas, care "este de parere" ca domnul Vintu este un vinovat care va iesi basma curata pentru simplul fapt ca nu a semnat niciodata nimic care sa il incrimineze direct in procesul FNI.

Din circul mediatic nu puteau sa lipseasca nici inregistrarile convorbirilor telefonice dintre SOV si amicul sau Nicolae Popa. Fara sa avem cunostinte juridice avem si noi "o parere": este oare normal ca asemenea inregistrari facute cu mijloace sofisticate de serviciile secrete sa fie cu atata usurinta desecretizate spre bucuria telespectatorilor?

Eram obisnuiti ca doar televiziunile sa alerge dupa rating, nu si acele servicii care ar trebui sa fie in slujba justitiei. Iar daca s-a ajuns aici, "parerea mea" este ca nu trebuie sa ne miram ca niste avocati care isi cunosc cu adevarat meseria vor specula in folosul clientilor pe care ii apara aceste vicii de procedura.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#pareri Sorin Ovidiu Vintu, #eliberare Vintu, #circ mediatic Vintu , #arestat