Opinii: Uite Popa, nu e Popa! Uite Vintu, nu e Vintu!

Luni, 13 Septembrie 2010, ora 11:37
1959 citiri
Opinii: Uite Popa, nu e Popa! Uite Vintu, nu e Vintu!

Spre deosebire de tara generalului Buonaparte, unde orice soldat avea asigurat bastonul de maresal in ranita, iata ca si in tara comandantului Basescu, orice mogul are asigurate catusele in seriveta diplomat cu care se faleste.

Catusele buleverseaza atentia multimii mai abitir decat orice altceva. Ele maresc audienta la TV, tirajul la ziare, lungesc pauza de publicitate in timpul emisiunii, dau unora sentimetul de dreptate, altora cel de abuz, iar pentru multi nu reprezinta mai mult decat bucuria ca, in sfarsit, vad cum moare si capra vecinului.

Mama Gelsor s-a predat debusolata

Totusi, experienta Bancorex dovedeste ca sunt si cazuri cand capra vecinului, fiind mai sprintena, ajunge la Otopeni cu numai cinci minute inaintea catuselor, iar justitia si politia n-au alta treaba, decat sa vada cum dispare avionul in zare si sa caute acul in carul cu fan, prin Interpol.

Singurul caz concret cand catusele si-au facut datoria este cel cu mama Gelsor, care, debusolata de faptul ca si-a pierdut buletinul, cheia de la casa si permisul de conducere, toate intr-o tara straina, si-a cautat adapost inapoi la patria muma, dand spectacol de vodevil la TV si aruncandu-se voluntara in bratele catuselor.

Justitia s-a pomenit, din senin, cu un cadou nesperat chiar de la cel cautat, negasit si neextradat, demarand cercetarea secretului lui Polichinelle. Nu multi ajung asa usor de la catuse, la gratii.

Cei doi tati Gelsor

Bineinteles, mama Gelsor a dat imediat vina pe tata Gelsor, dar Gelsor fiind copil din flori, tatal a ramas necunosocut si poate ca nici pana astazi n-am fi stiut care a fost relatia dintra tata si mama, daca atotstiutorul Basescu n-ar fi dat de inteles, in campania electorala, ca Gelsor are doi tati.

Unul din ei, se ascundea sub pulpana contracandidatului Geoana - care nu recunostea nimic - iar celalalt se intalnea prin parcari, in toiul noptii, cu acelasi Geoana - care, cedand nervos, a recunoscut totul, ca Haplea, si a pierdut alegerile la mustata, ca Pacala.

Inca de atunci, presa si-a cam pus intrebarea: oare ce va face justitia? Nu era un secret, cum nu e nici azi, ca justitia se joaca de-a baba-oarba cu nevinovatia, prinde hotul, ii arata nivelul de trai de la zdup si-i da drumul cu prezumtia in brate, ca si cum nici nu l-ar fi prins.

Impotriva incatusatului Patriciu n-au fost probe, domnul Gigi n-a agresat hotii, ba, chiar le-a dat cafea, iar recentul caz Dan Diaconescu nu prezinta acel pericol social, de care ne era teama cand era insfacat si, ca urmare, e liber pe motive de procedura.

In plus, nu poti face comparatie intre motivele de procedura si motivele de imunitate. Adica, una e cazul cu mama Gelsor, picata ca musca-n lapte, si altceva e cazul cu tata Termopan, de care nu te poti atinge, fara sa iasa din asta un scandal, de nu se mai vede om cu senator.

Ca sa nu mai vorbim de domnul Miron Mitrea, cel care si-a dat demisia din Parlament, cu imunitate cu tot, anume ca sa fie cercetat in catuse, cam la doua saptamani inainte de campania in care urma sa fie reales cu alta imunitate, anume ca sa nu mai fie cercetat inca patru ani, nici cu catuse, nici fara ele.

Cumpar imunitate. Dau oricat

Din cele de mai sus, rezulta inca o data ca toti suntem egali in fata legii si, cu cat te-ai cocotat mai sus, cu atat esti mai egal ca ceilalti.

Acum, cand apar egali in fata legii si cei doi tati Gelsor, nu e nici un secret ca avocatii s-au si pus la treaba, ca sa-i scoata rapid din catuse, fie pe motive de sanatate, precum Hayssam, fie din lipsa de probe, precum Patriciu, din motive confuze precum Gigi, sau pentru ca nu prezinta pericol social, precum DD - ca imunitate precum tata Termopan, n-are, deocamdata, niciunul.

Zic deocamdata, pentru ca niciodata nu stii de unde sare iepurele. Asa cum a intrat, din senin, in parlament Teo Trandafir, n-ar fi exclus sa intre pe vreme frumoasa si Vantu daca nu chiar Nicolae Popa, in functie de banii pusi la bataie in campania opozitiei de stanga, a opozitiei de dreapta, sau chiar a lui Dan Diaconescu, daca, intre timp, isi face partid si se declara opozitie de mijloc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#arestare vintu patriciu diaconescu becali, #catuse sorin ovidiu vintu, #adrian nastase termopane , #arestat