Sorin Ovidiu Vintu a executat 76 de zile de detentie in ultimii doi ani

Joi, 21 Iunie 2012, ora 20:39
1782 citiri
Sorin Ovidiu Vintu a executat 76 de zile de detentie in ultimii doi ani

Sorin Ovidiu Vintu a executat 76 de zile de detentie, in ultimii doi ani. Procurorii au cerut arestarea sa preventiva in dosarele privind favorizarea lui Nicolae Popa, delapidarea societatii Petromservice, santajarea si amenintarea lui Sebastian Ghita - pentru care are de ispasit un an de detentie, in urma deciziei de joi.

Numele lui Sorin Ovidiu Vintu a capatat notorietate prin prabusirea Fondului National de Investitii (FNI), pentru care 11 persoane au fost condamnate deja, o a 12-a decedand pana la finalizarea procesului, scrie Mediafax.

Pe parcursul investigatiilor si a cercetarii judecatoresti, Vintu a reusit sa ramana departe de boxa acuzatilor, beneficiind de clementa unor procurori, pana la schimbarea conducerii Ministerului Public in octombrie 2006.

In 9 septembrie 2010, procurorii au decis sa-l retina pe Sorin Ovidiu Vintu, dupa ce au primit informarile de la autoritatile judiciare din Cipru si Indonezia privind tranzactiile prin care ii erau virati bani lui Nicolae Popa de la omul de afaceri, prin intermediul lui Alex Stoian si Octavian Turcan.

Vintu a stat in arest preventiv sapte zile, el fiind eliberat in 16 septembrie 2010.

In 12 octombrie 2010, procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul instantei supreme i-au trimis in judecata pe Sorin Ovidiu Vintu si Octavian Turcan pentru favorizarea lui Nicolae Popa si pe Alexandru Stoian (soferul lui Vintu) pentru complicitate la aceasta infractiune.

In 21 aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar au fost ridicati, in urma unui flagrant delict organizat de procurori, care au marcat cei 150.000 de euro pretinsi de patronul Realitatea de la Sebastian Ghita, pentru a nu-i rezilia contractul de management dupa ce acesta a investit 4 milioane de euro.

In 29 aprilie 2011, dupa judecarea contestatiei procurorilor, Tribunalul Capitalei s-a pronuntat pentru arestarea lui Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar, emitand in acest sens un mandat pentru 29 de zile.

In 23 mai 2011, Vintu si Cezar au fost deferiti justitiei, pentru santajarea lui Sebastian Ghita, iar in 16 iunie cei doi acuzati au fost eliberati conditionat, de catre instanta.

In 8 noiembrie 2011, Tribunalul Bucuresti a decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca (prim-vicepresedintele CNSLR-Fratia si membru al Comitetului Economic si Social European), Sorin Mihai, Ioan Bohalteanu, Gheorghe Supeala (fost director general al Petromservice), Zizi Anagnastopol (fost director financiar al Petromservice), Octavian Turcan, Mihai Viorel Ramboaca, Razvan Florin Ramboaca si Daniela Lacramioara Brasoveanu, acuzati de delapidare, spalare de bani si, respectiv, complicitate la delapidare in cazul societatii Petromservice.

In 14 noiembrie 2011, Curtea de Apel Bucuresti a admis contestatia celor zece acuzati, astfel ca a dispus eliberarea lor din arest si sa fie cercetati in stare de libertate.

In 24 mai 2012, procurorii Parchetului instantei supreme au inceput urmarirea penala in cazul lui Sorin Ovidiu Vintu, in dosarul privind prabusirea Fondului National de Investitii (FNI), fiind acuzat de spalare de bani si delapidare.

Cercetarile efectuate au stabilit ca Vintu Sorin Ovidiu a supus procesului de spalare a banilor suma de peste 700.000 lei proveniti din infractiunea de delapidare si peste 9,6 milioane lei proveniti din infractiunea de inselaciune, adica peste 5,4 milioane de dolari la data prabusirii FNI.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sorin Ovidiu Vintu procese, #Sorin Ovidiu Vintu condamnat , #arestat
Comentarii
Poza homo.politicus
homo.politicus
rank 3