Sorin Ovidiu Vintu, cercetat in stare de libertate

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 23:40
3942 citiri
Sorin Ovidiu Vintu, cercetat in stare de libertate
Foto: Realitatea Tv

Sorin Ovidiu Vintu va fi cercetat in stare de libertate, a decis Judecatoria Sectorului 5 al Capitalei, joi seara, dupa mai multe ore de audieri si deliberari.

Sorin Ovidiu Vintu se afla deja acasa, la momentul pronuntarii verdictului (23:40), dupa ce ordonanta de retinere pentru 24 de ore emisa pe numele sau a expirat la ora 19:40, insa judecatorii au continuat audierile pana in jurul orei 22:00.

Ion Ilie, zis Nelu Legiune, omul de incredere al lui Vintu, anchetat in acelasi dosar, a fost si el pus in libertate si a plecat in jurul orei 23:40 de la judecatorie.

Inregistrarea care l-a bagat pe Vintu in arest: Am impuscat sute de racketi (Audio)

"Din punctul nostru de vedere este o solutie rezonabila, justa. A durat ceva, dar a meritat. Nimeni nu are nicio vina in asa-zisa plangere si in asa-zisul flagrant", a declarat avocatul lui Sorin Ovidiu Vintu, dupa pronuntarea verdictului.

Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie sunt cercetati in stare de libertate pana la judecarea recursului, deoarece procurorul a declarat imediat recurs asupra deciziei de punere in libertate.

Desi Sorin Ovidiu Vintu a preferat sa astepte in sala de judecata verdictul, in cele din urma acesta a plecat acasa, spunand ca se va intoarce, daca este cazul.

Vintu a plecat acasa, pana la pronuntarea verdictului: Ma intorc, daca e cazul

La iesirea din judecatoria Sectorului 5, Vintu a declarat ca are dovezi indubitabile, audio-video, care ii demonstreaza nevinovatia.

"Aseara (miercuri n.red.) i-am spus domnului procuror Marius Iacob ca am probe indubitabile audio-video care demonstreaza falsitatea acuzatiilor. Nu le-a luat in seama si a dispus retinerea. Azi (joi n.red.) le-am depus la judecatorie si urmeaza sa asteptam rezultatul. Nu raman aici sa astept decizia, daca e cazul, ma voi intoarce", a declarat afaceristul, din scaunul cu rotile.

Ordonanta de retinere emisa pe numele sau de procurori a expirat, dupa 24 de ore, la 19:40, insa Vintu a ramas la judecatorie pana la oras 22:00.

In cadrul sedintei de judecata, pledoariile avocatilor au durat mult, dar si cea a procurorului, care sustine ca afaceristul este un pericol public.

Un flagrant ar fi stat la baza retinerii lui Sorin Ovidiu Vintu

Vintu este acuzat de santaj si actiuni de amenintare la adresa lui Sebastian Ghita.

Ion Ilie, reprezentantul lui Sorin Ovidiu Vintu in Consiliul de Administratie al Realitatea Media S.A., ar fi fost prins in flagrant, miercuri, la ora 17:00, in timp ce lua 150.000 de euro de la Alexandru Iacobescu, reprezentantul Asesoft in C.A. al Realitatea Media S.A, in urma unui santaj, au declarat surse judiciare.

Un flagrant ar fi stat la baza retinerii lui Sorin Ovidiu Vintu

Flagrantul a fost realizat de Parchetul Inaltei Curti si a stat la baza retinerii omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si a lui Ion Ilie.

In acelasi dosar a fost retinut si Ion Ilie Cezar, un reprezentat al omului de afaceri. Sorin Ovidiu Vintu este acuzat ca a recurs si la amenintari cu moartea la adresa patronului Asesoft, Sebastian Ghita.

In perioada martie - aprilie 2011, Vintu i-a pretins lui Ghita suma de 150.000 de euro si i-a transmis ca, daca nu ii primeste, il va omori.

Amenintarile la adresa lui Ghita ar fi fost facute personal de Vintu, dar si prin intermediul lui Ion Ilie Cezar, zil Nelu Legiune, omul de incredere al lui SOV.

Asculta inregistrarea discutiei dintre SOV si Ghita

Listen!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Sorin Ovidiu Vintu arestat, #arestat santaj amenintare, #scandal Sebastian Ghita , #arestat
Comentarii
Poza adevar
adevar
rank 1
ESTE CLAR-VANTU ESTE IMUN IN FATA JUSTITIEI SI NICIODATA NU VA FI ARESTAT!MA *** PE JUSTITIA DIN ROMANIA PLINA DE ACTIVISTII,SECURISTII DE IERI SI DE PUII LOR!