Vintu a plecat acasa, pana la pronuntarea verdictului: Ma intorc, daca e cazul

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 22:20
3137 citiri
Vintu a plecat acasa, pana la pronuntarea verdictului: Ma intorc, daca e cazul
Foto: Realitatea TV

Sorin Ovidiu Vintu a plecat joi seara de la judecatoria sectorului 5, unde judecatorii au ramas in pronuntare, iar la iesire a declarat ca are dovezi indubitabile, audio-video, care ii demonstreaza nevinovatia.

La ora 22:09, afaceristul a iesit din judecatorie, dupa ce pledoariile avocatilor apararii si ale procurorului acuzarii s-au incheiat, iar judecatorii s-au retras pentru a delibera: fie arest, fie libertate.

Sorin Ovidiu Vintu a fost asaltat de jurnalisti, carora le-a spus ca le da o declaratie scurta, ca apoi sa il lase sa plece.

Inregistrarea care l-a bagat pe Vintu in arest: Am impuscat sute de racketi (Audio)

"Aseara (miercuri n.red.) i-am spus domnului procuror Marius Iacob ca am probe indubitabile audio-video care demonstreaza falsitatea acuzatiilor. Nu le-a luat in seama si a dispus retinerea. Azi (joi n.red.) le-am depus la judecatorie si urmeaza sa asteptam rezultatul. Nu raman aici sa astept decizia, daca e cazul, ma voi intoarce", a declarat afaceristul, din scaunul cu rotile.

Ordonanta de retinere emisa pe numele sau de procurori a expirat, dupa 24 de ore, la 19:40, insa Vintu a ramas la judecatorie pana la oras 22:00.

In cadrul sedintei de judecata, pledoariile avocatilor au durat mult, dar si cea a procurorului, care sustine ca afaceristul este un pericol public. Cel mai probabil o decizie va fi luata la miezul noptii.

Un flagrant ar fi stat la baza retinerii lui Sorin Ovidiu Vintu

Vintu a fost retinut, miercuri seara, de procurorii Parchetului General, care au emis o ordonanta de retinere pentru 24 de ore, pe numele sau. Vintu este acuzat de santaj si actiuni de amenintare la adresa lui Sebastian Ghita.

La baza retinerii omului de afaceri Vintu ar fi stat un flagrant.

Ion Ilie, reprezentantul lui Sorin Ovidiu Vintu in Consiliul de Administratie al Realitatea Media S.A., ar fi fost prins in flagrant, miercuri, la ora 17:00, in timp ce lua 150.000 de euro de la Alexandru Iacobescu, reprezentantul Asesoft in C.A. al Realitatea Media S.A, in urma unui santaj, au declarat surse judiciare, pentru Realitatea.net.

Flagrantul a fost realizat de Parchetul Inaltei Curti si a stat la baza retinerii omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si a lui Ion Ilie.

In acelasi dosar a fost retinut si Ion Ilie Cezar, un reprezentat al omului de afaceri. Sorin Ovidiu Vintu este acuzat ca a recurs si la amenintari cu moartea la adresa patronului Asesoft, Sebastian Ghita.

In perioada martie - aprilie 2011, Vintu i-a pretins lui Ghita suma de 150.000 de euro si i-a transmis ca, daca nu ii primeste, il va omori.

Amenintarile la adresa lui Ghita au fost facute personal de Vintu, dar si prin intermediul lui Ion Ilie Cezar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Sorin Ovidiu Vintu arest, #Sorin Ovidiu Vintu nevinovat , #arestat