Vintu a plecat acasa, pana la pronuntarea verdictului: Ma intorc, daca e cazul

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 22:20
2953 citiri
Vintu a plecat acasa, pana la pronuntarea verdictului: Ma intorc, daca e cazul

Sorin Ovidiu Vintu a plecat joi seara de la judecatoria sectorului 5, unde judecatorii au ramas in pronuntare, iar la iesire a declarat ca are dovezi indubitabile, audio-video, care ii demonstreaza nevinovatia.

La ora 22:09, afaceristul a iesit din judecatorie, dupa ce pledoariile avocatilor apararii si ale procurorului acuzarii s-au incheiat, iar judecatorii s-au retras pentru a delibera: fie arest, fie libertate.

Sorin Ovidiu Vintu a fost asaltat de jurnalisti, carora le-a spus ca le da o declaratie scurta, ca apoi sa il lase sa plece.

Inregistrarea care l-a bagat pe Vintu in arest: Am impuscat sute de racketi (Audio)

"Aseara (miercuri n.red.) i-am spus domnului procuror Marius Iacob ca am probe indubitabile audio-video care demonstreaza falsitatea acuzatiilor. Nu le-a luat in seama si a dispus retinerea. Azi (joi n.red.) le-am depus la judecatorie si urmeaza sa asteptam rezultatul. Nu raman aici sa astept decizia, daca e cazul, ma voi intoarce", a declarat afaceristul, din scaunul cu rotile.

Ordonanta de retinere emisa pe numele sau de procurori a expirat, dupa 24 de ore, la 19:40, insa Vintu a ramas la judecatorie pana la oras 22:00.

In cadrul sedintei de judecata, pledoariile avocatilor au durat mult, dar si cea a procurorului, care sustine ca afaceristul este un pericol public. Cel mai probabil o decizie va fi luata la miezul noptii.

Un flagrant ar fi stat la baza retinerii lui Sorin Ovidiu Vintu

Vintu a fost retinut, miercuri seara, de procurorii Parchetului General, care au emis o ordonanta de retinere pentru 24 de ore, pe numele sau. Vintu este acuzat de santaj si actiuni de amenintare la adresa lui Sebastian Ghita.

La baza retinerii omului de afaceri Vintu ar fi stat un flagrant.

Ion Ilie, reprezentantul lui Sorin Ovidiu Vintu in Consiliul de Administratie al Realitatea Media S.A., ar fi fost prins in flagrant, miercuri, la ora 17:00, in timp ce lua 150.000 de euro de la Alexandru Iacobescu, reprezentantul Asesoft in C.A. al Realitatea Media S.A, in urma unui santaj, au declarat surse judiciare, pentru Realitatea.net.

Flagrantul a fost realizat de Parchetul Inaltei Curti si a stat la baza retinerii omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si a lui Ion Ilie.

In acelasi dosar a fost retinut si Ion Ilie Cezar, un reprezentat al omului de afaceri. Sorin Ovidiu Vintu este acuzat ca a recurs si la amenintari cu moartea la adresa patronului Asesoft, Sebastian Ghita.

In perioada martie - aprilie 2011, Vintu i-a pretins lui Ghita suma de 150.000 de euro si i-a transmis ca, daca nu ii primeste, il va omori.

Amenintarile la adresa lui Ghita au fost facute personal de Vintu, dar si prin intermediul lui Ion Ilie Cezar.

Citeste si:
Un gând, de Ziua Națională a României. Cum ar arăta Programul (ideal) politic de finalizare a edificării națiunii române
Un gând, de Ziua Națională a României. Cum ar arăta Programul (ideal) politic de finalizare a edificării națiunii române
Poporul român s-ar putea desăvârși ca națiune printr-un proiect de națiune. Cum ar fi Programul politic de finalizare a edificării națiunii române, care să cuprindă: Perspective (de...
Maia Sandu, mesaj emotionant de Ziua României: ”Mulțumim pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune pe care le-am făcut și le vom face împreună!”
Maia Sandu, mesaj emotionant de Ziua României: ”Mulțumim pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune pe care le-am făcut și le vom face împreună!”
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis miercuri, 1 decembrie, un mesaj pentru România, cu ocazia Zilei Naționale. ”De Ziua Națională a României, mulțumim pentru...