Vintu afla joi daca va fi eliberat

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 09:44
1993 citiri
Vintu afla joi daca va fi eliberat

Curtea de Apel Bucuresti se va pronunta, joi, la ora 15.00, in privinta recursurilor declarate de Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan si Alexandru Stoian impotriva deciziei de arestare preventiva.

CAB a judecat miercuri recursurile celor trei. Instanta a ramas in pronuntare in aceasta cauza, decizia urmand sa fie anuntata dupa studierea tuturor actelor depuse la dosar.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a declarat in fata magistratilor ca dosarul in care se cere arestarea sa este unul politic, iar presedintele Traian Basescu a facut presiuni asupra lui pentru a-si vinde o parte din trustul de presa.

"Nu avem de a face cu o problema sau o operatiune juridica. Este o problema strict politica si imi pare rau ca o serie de institutii executa chefurile unui singur om", a spus Vintu, in cadrul procesului care a avut loc la Curtea de Apel Bucuresti.

Vintu afla joi daca ramane sau nu in arest: Vezi desfasurarea recursului

Omul de afaceri a declarat ca, in 2007, inainte de desfasurarea referendumului pentru suspendarea presedintelui, Traian Basescu l-a contactat pentru a-i cere ajutorul si intre ei s-a incheiat o intelegere "de modernizare a Romaniei", care cuprindea noua principii, insa a constatat apoi ca Basescu le-a incalcat rand pe rand si apoi "s-a trezit" cu emisari din partea sefului statului, care i-au cerut sa-si vanda o parte din trustul de presa.

"In 2007, la referendum, el (Traian Basescu, n.r.) a venit la mine sa-l sustin. Eu i-am spus ca sunt de acord, si am stabilit impreuna cu el anumite criterii in baza carora il sustin, bazate pe progresul si modernizarea Romaniei", a declarat Vantu, miercuri, in fata instantei.

"Dupa aceea, emisari ai lui au venit sa-mi ceara o parte a trustului media. Evident ca am refuzat. Incep amenintarile, eu refuz in continuare. Am fost amenintat ca voi fi tocat financiar, am refuzat. Am fost amenintat ca voi avea probleme, am refuzat... Ulterior, a venit un control de opt luni la Realitatea TV, pentru ca in final totul sa culmineze cu arestarea mea", a mai spus Vantu in sala de judecata, informeaza Mediafax.

Vlas: Daca nu l-au agatat cand a trebuit pe Vintu, acum e prea tarziu

Si Ioana Maria Vlas considera ca procesul lui Sorin Ovidiu Vintu este unul politic.

"Nu imi este frica, ce or sa-mi faca? Ma incuie la izolare? Acesta este, intr-adevar, un proces politic. Daca nu l-au agatat cand a trebuit, acum e prea tarziu", a comentat Vlas arestarea lui Sorin Ovidiu Vintu.

Basescu despre cazul Vintu: Hai, ma, lasati-ma in pace!

Intrebat ce parere are despre acuzatiile aduse omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, seful statului, Traian Basescu, a avut o singura remarca de facut: "Hai, ma, lasati-ma in pace!".

Traian Basescu a facut acesta scurta declaratie trecand grabit pe langa ziaristi, la plecarea spre Consiliul European de la Bruxelles, pe aeroportul Henri Coanda.

Sorin Ovidiu Vintu a fost arestat, pentru 29 de zile, impreuna cu Octavian Turcan si Alexandru Stoian, pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului, in dosarul privind fuga din tara a fostului director al Gelsor Nicolae Popa, condamnat la 15 ani inchisoare in dosarul FNI.

Cei trei sunt acuzati ca i-au trimis lui Nicolae Popa diverse sume de bani in Indonezia, ajutandu-l astfel sa se sustraga de la executarea pedepsei.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Sorin Ovidiu Vintu arest, #Sorin Ovidiu Vintu parchet, #Vintu recurs arest , #arestat
Comentarii
Poza srelu
srelu
rank 5
Domnilor judecatori, nu mai este nevoie sa-l eliberati pe Vintu, deja am rezolvat eu problema