Vintu cere, ironic, sa ramana in inchisoare

Miercuri, 06 Martie 2013, ora 11:14
1923 citiri
Vintu cere, ironic, sa ramana in inchisoare
Foto: Realitatea Tv

Sorin Ovidiu Vintu a declarat miercuri, in sedinta in care magistratii se pronunta asupra cererii sale de eliberare conditionata, ca statul prefera sa cheltuiasca bani cu detinutii din penitenciare decat sa ii elibereze conditionat.

"Faceti-va un bine, respingeti cererea, ca altfel riscati sa suparati Parchetul!", a declarat, ironic, Vantu.

Procesul a durat doar cateva minute, iar instanta a ramas in pronuntare.

Comisia de eliberare conditionata din cadrul penitenciarului Bucuresti-Jilava a dat aviz favorabil, pe 7 februarie, in privinta eliberarii lui Sorin Ovidiu Vintu.

Este pentru a doua oara cand Sorin Ovidiu Vintu incearca sa iasa conditionat din inchisoare, prima cerere fiind respinsa definitiv de Tribunalul Bucuresti in data de 25 ianuarie.

Sorin Ovidiu Vintu a executat opt luni din pedeapsa de un an de inchisoare data de Curtea de Apel Bucuresti pe 21 iunie 2012.

Sorin Ovidiu Vintu si omul sau de incredere, Ion Ilie Cezar, au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului General pe 23 mai 2011, fiind acuzati ca l-au santajat pe Sebastian Ghita.

Potrivit Parchetului, in perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste in folosul lor de beneficii materiale, cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

"Actele de amenintare si constrangere au fost intreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vintu atat personal, cat si prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la randul sau urma sa obtina un folos injust. Inculpatul Vintu Sorin Ovidiu a recurs la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie", sustine Parchetul General.

Cand discuta instanta cererea de eliberare conditionata a lui Vintu

Fostul manager al postului Realitatea TV Sebastian Ghita spunea, pe 7 iunie 2012, la Curtea de Apel Bucuresti, ca in perioada in care lucra la aceasta televiziune Vintu l-a amenintat si a facut presiuni asupra sa pentru a-i plati suma de 200.000 de euro lunar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Sorin Ovidiu Vintu eliberare conditionata, #cerere eliberare conditionata Vintu , #arestat