Vintu cere sa fie eliberat provizoriu sub control judiciar

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 17:25
1680 citiri
Vintu cere sa fie eliberat provizoriu sub control judiciar
Foto: Arhiva

Avocatul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, arestat in 29 aprilie in urma deciziei magistratilor Tribunalul Bucuresti, a depus o cerere de eliberarea provizorie sub control judiciar a clientului sau.

Actiunea inregistrata la Judecatoria sectorului 5 urmeaza sa fie luata in discutie in 10 mai, transmite agentia Mediafax, citata de Realitatea Tv.

In 21 aprilie, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar, au fost retinuti, pentru santaj de procurorii Parchetului instantei supreme, pentru ca i-au pretins lui Sebastian Ghita 150.000 de euro lunar, actiunea survenind unei plangeri din 4 aprilie a managerului Realitatea Media.

Lui Ghita i s-au cerut 200.000 de euro, insa managerul Realitatea a spus ca da doar 150.000 de euro.

Arestarea lui Vintu, decisa pentru ca a savarsit intentionat o noua infractiune

In fata judecatorilor Tribunalului Bucuresti, procurorii au sustinut ca Sorin Ovidiu Vintu incearca sa ofere piste false cu privire la raporturile sale cu managerul Realitatea TV, Sebastian Ghita.

Acuzarea a sustinut ca instanta de fond a interpretat gresit starea de fapt si s-a concentrat pe contractul de management.

Astfel, "in mod gresit, judecatorul fondului a apreciat inexistenta probelor si in consecinta nu a mai analizat aspectele pericolului social".

Vintu a fost arestat preventiv in dosarul deschis ca urmare a conflictului cu Sebastian Ghita, dar el este acuzat si intr-un alt dosar, pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa, dosar in care a fost arestat in toamna trecuta si in care urmeaza in cateva saptamani noi audieri.

Initial, cererea de arest preventiv a procurorilor a fost respinsa de Judecatoria sectorului 5 Bucuresti, dar, la 29 aprilie, dupa judecarea contestatiei procurorilor, Tribunalul Capitalei s-a pronuntat pentru arestarea lui Vintu si Cezar, emitand in acest sens un mandat pentru 29 de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#vintu arestat ghita, #vintu proces ghita, #vintu eliberare control judiciar , #arestat