Vintu nu s-a putut abtine sa nu comita infractiuni - motivarea pentru cererea de arestare

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 17:41
2026 citiri
Vintu nu s-a putut abtine sa nu comita infractiuni - motivarea pentru cererea de arestare
Foto: Arhiva

Sorin Ovidiu Vintu nu s-a abtinut de la repetarea infractiunilor, chiar daca era urmarit in alt dosar si chiar avea si o interdictie de a parasi tara, spun procurorii Parchetului de pe langa instanta suprema, in referatul cu propunerea de arestare a omului de afaceri.

"In cauza aflata in faza de cercetare judecatoreasca, ce are ca obiect favorizarea infractorului, Sorin Ovidiu Vintu nu s-a abtinut de la repetarea infractiunilor", se arata intr-un comunicat remis joi de PICCJ, remis joi Ziare.com.

In ceea ce il priveste pe Ion Ilie Cezar, procurorii sustin ca exista indicii rezonabile din care rezulta ca acesta a comis faptele retinute in sarcina sa si care prezinta un un pericol concret pentru ordinea publica, fiind indreptate impotriva libertatii de dispozitie a partii vatamate.

Vintu, dus la judecatorie cu propunere de arestare preventiva (Video)

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, pe 20 aprilie, retinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, acuzat de savarsirea infractiunii de santaj. Impreuna cu Vintu a fost retinut si Ion Ilie Cezar.

In 3 aprilie, membrii Consiliului de Administratie al Asesoft sustineau ca, in urma "amenintarilor" care le-au fost adresate, vor depune plangeri penale impotriva lui Sorin Ovidiu Vintu si a asociatilor sai, cerandu-i totodata patronului Realitatea TV sa inceteze presiunile.

#vintu proces ghita, #vintu infractiuni, #Sorin Ovidiu Vintu arestat , #arestat