Vintu poate cere eliberarea - Comisia de la Jilava i-a scazut 33 de zile din pedeapsa

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 16:55
2018 citiri
Vintu poate cere eliberarea - Comisia de la Jilava i-a scazut 33 de zile din pedeapsa
Foto: Arhiva

Comisia de la Penitenciarul Jilava i-a scazut lui Sorin Ovidiu Vintu aproape 33 de zile din condamnarea pe care a primit-o pentru santajarea lui Sebastian Ghita si a constatat ca acesta poate cere unei instante eliberarea conditionata, au declarat, joi, surse judiciare.

Potrivit surselelor citate, Comisia de analizare a cererilor de eliberare conditionata de la Penitenciarul Jilava i-a scazut lui Sorin Ovidiu Vintu perioada de 32,9 zile din condamnarea la un an de inchisoare pe care a primit-o in dosarul privind santajarea omului de afaceri Sebastian Ghita.

Comisia a luat in considerare pentru aceasta decizie si faptul ca Vintu a publicat o carte cu continut stiintific printr-o editura agreata de Colegiul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior, au precizat sursele judiciare.

Vintu a avut un orar definit pentru intocmirea lucrarii stiintifice, pe care ulterior a publicat-o in modul precizat, au mai spus sursele citate.

Comisia a stabilit ca sunt indeplinite conditiile pentru eliberarea conditionata a lui Sorin Ovidiu Vintu, dar aceasta se va face doar dupa ce o instanta de jucata va analiza o astfel de cerere.

Avocatii omului de afaceri nu au putut fi contactati pana la ora transmiterii aceste stiri pentru a prezenta un punct de vedere.

In 21 iunie, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vintu la un an de inchisoare cu executare in dosarul in care a fost acuzat ca l-a santajat pe Sebastian Ghita. In acelasi dosar, Ilie Cezar a fost condamnat la cinci luni de inchisoare cu executare pentru aceeasi infractiune, decizia instantei fiind definitiva.

Potrivit procurorilor, in perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate. Concret, constrangerea a fost realizata de catre Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar prin amenintarea cu uciderea lui Sebastian Ghita, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.

Mijloacele intrebuintate, datorita succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natura sa ii creeze temere lui Sebastian Ghita, astfel incat aceasta a remis suma de 150.000 de euro, au precizat procurorii.

Sorin Ovidiu Vintu mai are o condamnare de doi ani de inchisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Popa, decizia nefiind insa definitiva.

In 24 septembrie, Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata in dosarul privind devalizarea Fondului National de Investitii (FNI), fiind acuzat de spalare de bani si instigare la delapidare.

Vintu a fost deferit justitiei de procurorii Parchetului instantei supreme si intr-un alt dosar, alaturi de Liviu Luca, Octavian Turcan si fostii directori Petromservice Gheorghe Supeala si Zizi Anagnostopol, pentru spalare de bani si delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#reducere pedeapsa Vintu, #eliberare Vintu, #scadere pedeapsa Vintu , #arestat