Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Editorial Vintu se teme. Delicios!

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 12:50
9481 citiri
Editorial Vintu se teme. Delicios!
Foto: ziare-pe-net

Pentru Sorin Ovidiu Vintu, cel mai greu de suportat ar fi sa-l considere lumea papagal. I-ar fi infinit mai usoare catusele decat sa fie demascat ca nu este altceva decat un infractor megaloman cu pretentii de Mecena, impresie indusa de niste carti pe care nu le-a inteles.

O prostalaie spunea aseara intr-o emisiune, socata ca SOV a fost in stare sa-si asume executii de racheti, cu binecuvantarea lui Virgil Magureanu, ca ex-bossul RTV este un geniu. Aiurea!

Are doar un talent real de a se asigura de obedienta unor creiere, de a le cumpara cu bani foarte multi in schimbul reverentelor. De altfel, sunt convins ca s-ar sinucide daca ar deveni evident ca poseda o inteligenta medie.

Mi-au fost relatate excursiile in Delta ale lui Vintu impreuna cu crema "organizatiei" (asa ii placea sa spuna, aducand o tusa de "famiglia" micului sau imperiu), doi, trei profesionisti, pentru ca deciziile editoriale sa fie acordate cu instrumente jurnalistice, si doua, trei muieri mute de admiratie in fata puterii afisate fara nicio discretie de acest ins profund tulburat.

Se transformau, invariabil, in ode explicite prin acceptarea, cu gura la urechi, a umorului sau indoielnic, si asigurari ale temeiniciei dorintei de a-l sluji. Oameni teribil de inteligenti si cultivati din "organizatie" ajunsesera sa-l considere, datorita unor privilegii impartite cu nonsalanta, "interesant". Pacat ca nu puteti auzi tonul pe care era rostita aceasta eticheta. Si marmota invelea ciocolata in staniol...

Necazul sau este ca, desi se stie cu un muscoi gras si puturos pe caciula, n-a invitat pe cine trebuie la spa. S-a gandit ca sar becurile din pereti de la vapori daca vine Traian Basescu, deci l-a chemat pe Mircea Geoana, care are inca manichiura perfecta, porii dilatati si urme de la nuielusele de mesteacan. Insa nu-i mai folosesc la nimic.

Hora in care s-a bagat are reguli dure, si prima, ca sa iesi nemototolit, este aceea sa fii curat. Nu e cazul. Desigur ca nu imi este frica sa merg prin padurile din Moldova ingrijorat ca as putea sa gasesc vreun femur, si in loc de branduse, sa culeg masele de racheti. Paranteza: deci de asta disparusera ei din Romania - va amintiti ca, pana acum cativa ani, prezenta lor nu mai mira pe nimeni.

Pe Sebastian Ghita n-a facut decat sa-si exerseze impresia de putere, a avut nevoie de un public in fata caruia sa recite imnurile pe care si le scrie singur. Cu "elemente", desigur. Ca acela cu "golan tanar, golan batran" si acela ca sa stea Ghita linistit, ca masina cu care a venit nu figureaza la SRI ca apartinandu-i.

Ce prostie! Ca si cand asa ar lucra flacaii lui G.C. Maior. Te duci la poarta si spui "am adus tabelul cu masini, de restul nu va atingeti, si daca vedeti intr-o benzinarie, la volan, pe unul care seamana cu mine, nu-s eu".

Sunt convins ca SOV are in dulap scheletii insirati pe caprarii si, din cauza inghesuielii de-acolo, au inceput sa cada afara, insa povestea asta cu santajul si gropile cu sute de impuscati are o doza mare de telenovela. Inca o pisica luata de ceafa si aratata poporului - cel putin dupa informatiile devenite publice in acest moment. Apropos: 150.000 de euro mananca Vintu dimineata. Ghita la fel.

In orice caz, serialul imi place de mor. Imi doresc sa-l vad pe mogul umilit, asa cum s-au simtit multi dintre jurnalistii sai, adusi in trust ca profesionisti, dar tinuti apoi cu salariul minim pe economie, cu somajul si sanatatea neplatite, ca sa faca Tatulici simpozioane. Imi fac provizii de floricele. Baga, Base!

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Vintu retinut santaj, #Vintu racheti , #arestat