Vintu va fi eliberat din arest

Joi, 16 Iunie 2011, ora 16:43
3839 citiri
Vintu va fi eliberat din arest
Foto:paginademedia.ro

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu va fi eliberat din inchisoarea, alaturi de fostul sau reprezentant in Consiliul de Administratie al Realitatea TV , Ion Ilie Cezar, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis recursul avocatilor celor doi, astfel ca cei doi vor fi cercetati in stare de libertate.

Cei doi erau arestati pentru santajarea managerului Realitatii TV, Sebastian Ghita, informeaza Antena 3.

Decizia este definitiva si nu poate fi atacata cu recurs.

Cristian Sarbu, avocatul lui Ion Ilie Ceza, a declarat la Antena 3 ca "acest "mare dosar" e o facatura. Dupa o luna, o luna si ceva, macar sub aspectul eliberarii, am avut dreptate pe acest aspect".

La proces, Vintu a sustinut ca inregistrarea in care il ameninta pe Ghita cu moartea a fost de fapt una "de coniventa", menita a servi intereselor comerciale ale lui Sebastian Ghita. De asemenea, Sorin Ovidiu Vintu a declarat ca niciodata nu i-a cerut bani lui Ghita si ca el a fost cel care l-a imprumutat pe managerul Realitatea TV "pentru ca nu mai avea de unde sa plateasca salariile angajatilor".

Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar au fost audiati, pe 6 iunie, timp de sase ore, la Judecatoria Sectorului 1, la primul termen al procesului in care sunt judecati pentru santaj, tot vineri fiind audiat, in calitate de parte vatamata, si managerul Realitatea TV, Sebastian Ghita.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost primul care a dat o declaratie in fata instantei, in calitate de inculpat. Vintu a explicat ca, in octombrie 2010, ca urmare a situatiei economice dificile in care se afla televiziunea Realitatea TV, a decis sa il angajeze ca manager a patru dintre entitatile din grupul Realitatea Media pe Sebastian Ghita, in acest sens fiind incheiat un contract intre grup si societatea Asesoft.

Vintu a sustinut ca, in primele luni de la incheierea contractului, lucrurile au decurs multumitor, insa incepand din luna ianuarie 2011, au inceput sa apara discutii intre Sebastian Ghita si doi dintre membrii Consiliului de Administratie al grupului, respectiv Sorin Freciu si Dragos Nedelcu. De altfel, potrivit omului de afaceri, punctul culminant al tensiunilor dintre cele doua parti a fost atins in luna februarie, cand, a declarat Vintu, "Ghita a navalit la sediul Realitatea, insotit de circa 80-100 de persoane, unii cu bate, apartinand mai multor etnii" si i-au evacuat din statie pe cei doi membri ai CA. De altfel, a adaugat Sorin Ovidiu Vintu, la momentul respectiv s-a decis si scoaterea din grila a emisiunii moderate de Oana Stancu si Adrian Ursu. Vintu a explicat ca, desi a fost nemultumit de decizia privind emisiunea moderata de cei doi jurnalisti, sumele investite de Sebastian Ghita "justificau tacerea" sa.

Ulterior, a afirmat omul de afaceri, vazand ca finantarea din partea managerului intarzia, a decis sa se implice, mergand la sediul Realitatea TV si spunandu-i lui Ghita ca a decis sa numeasca un reprezentant personal al sau la televiziune, respectiv pe Ion Ilie Cezar, care avea rolul de a "monitoriza si pacifica" cele doua grupari. Vintu a sustinut ca Ghita a fost de acord cu prezenta lui Ion Ilie la sediul televiziunii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#eliberare Vintu, #eliberare arest Vintu , #arestat