Vlas face dezvaluiri din inchisoare: Vintu va iesi basma curata!

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 15:33
7767 citiri
Vlas face dezvaluiri din inchisoare: Vintu va iesi basma curata!
Foto: Antena3

Ioana Maria Vlas este convinsa ca Sorin Ovidiu Vintu a ajuns in spatele gratiilor pentru ca s-a implicat in politica si nu a constientizat ca daca tradeaza "i se va da peste nas".

Intr-un interviu acordat joi, Vlas a facut o multime de declaratii spectaculoase despre fostul sau partener de afaceri, care urma, in mai putin de o ora, sa afle daca va fi judecat in stare de libertate sau ramane pana pe 8 octombrie in spatele gratiilor.

Vlas a apreciat ca Vintu va iesi "basma curata" pentru ca au existat si alte dosare grele in Romania, iar cei inculpati au iesit "curati" pana la urma, pe chichite avocatesti sau ca urmare a viciilor de procedura.

"Din punct de vedere strictamente procedural, daca cineva are de ce sa se lege, se va lega, ca de aia sunt avocatii", a declarat Vintu, precizand ca Marian Nazat, avocatul lui Vintu, este "uns cu toate alifiile" si ca "ii papa cu fulgi si cu pene" pe procurori daca au gresit la intocmirea dosarului. "Daca procurorii chiar vor sa faca ceva, sa o faca, domnule, bine!", i-a mai sfatuit "mama FNI" pe procurori.

"In Romania se judeca un dosar in limita actului de sesizare a instantei, facut bine sau facut prost.(...)Si aici sunt niste gauri, dupa cate am vazut. Imi pun o intrebare de om prost: au fost deliberat facute sau nu? (...) Daca faci un dosar, fa-l de asa maniera incat sa stea in picioare teapan", a mai spus Vlas.

"Este ora 2, ma intreb: 'O fi scapat saracu' Sorinache din frumoasele celule ale DGP-ului? In sase metri patrati patru persoane, o minunatie", a comentat Vlas situatia lui SOV care urma, in mai putin de o ora sa afle daca va fi sau nu eliberat.

Ioana Maria Vlas a declarat ca omeneste, nu vrea sa il vada inchis pe Vintu, dar a admis ca, lasat in libertate, acesta este in stare "sa intoarca pe dos toata lumea". "Cu el afara, cu talentele lui de manipulare, de minciuna, de santaj, de cumparare, art.148 e perfect acoperit".

Ce "mistere" se ascund in spatele arestarilor preventive din Romania?

"Nu e bine sa dezgropi mortii, put fioros!"

"Nu e bine sa dezgropi mortii, put fioros! Nici nu va inchipuiti cat de ingrozitor put", a mai declarat Vlas, referindu-se la posibila redeschidere a dosarului FNI, vehiculata in presa in aceste zile.

Vlas a spus ca nu are niciun fel de dubiu ca Vintu l-a ajutat si il va ajuta in continuare pe Nicolae Popa, incalcand astfel prevederile din Codul Penal, potrivit carora "cand cineva se ascunde, te duci si anunti".

Intrebata daca SOV merita sa stea in spatele gratiilor, aceasta a declarat inca o data ca omul de afaceri merita sa plateasca in urma cu zece ani pentru ce a facut, nu acum.

"E abject sa te ascunzi in dosul cuiva. El l-a pus pe Popa sa faca cea mai murdara parte din jefuirea FNI, acolo unde s-au dus banii din FNI din plin, si eu am facut tampenia sa semnez toate hartiile, in speranta ca lucrurile se vor indrepta. Nici dracu' nu m-a pus sa faca asa ceva. Dar banii care s-au furat de la FNI, s-au furat prin Popa. (...) Acolo s-au carat sacii de bani, eu am facut trebuile putintel mai curate, am semnat hartiile. (...) E un comportament de guzgan sa te ascunzi. El nu exista nicaieri pe hartie, in niciun fel de companie", a mai declarat Ioana Maria Vlas.

Pana la un moment dat Vintu a fost genial, acum m-a dezamagit

"Pana acum i-a mers, dar eu vroiam sa i se infunde pe drept, atunci cand trebuia sa plateasca pentru ce a facut. (...) Pana la un moment dat Vintu a fost genial, acum m-a dezamagit(...) Eu nu as fi lasat sa ma agate, dupa tot cat ii merge mintea, nu trebuia sa se lase agatat. Nu, nu e cinism in ceea ce spun, e o perceptie a realitatii. M-a dezamagit in ultima vreme (...) Din megalomanie, din paranoia care il bantuie, s-a varat in niste chestii in care exista riscul major sa plateasca si uitati ca plateste", a mai spus Ioana Maria Vlas, precizand ca "acest proces este politic in masura in care el s-a varat in politic".

Vlas l-a caracterizat pe Traian Basescu drept un "zoon politikon" perfect, "care face ce trebuie, cand trebuie, fara niciun fel de remuscare" si si-a exprimat convingerea ca, in aceasta batalie, SOV "va cadea in picioare", pentru ca are informatii despre multi oameni importanti care vor trebui sa il ajute.

Popa, un om bun si cumsecade

"De Popa imi pare si mai rau, el a facut cele mai urate lucruri si nu le-a facut pentru el. A fost un om foarte cumsecade. (...) La Gelsor, Vintu era zbirul si Popa omul bun(...) Nu stiu de ce a facut ce a facut, de ce a fost atat de loial, nu l-am intrebat , dar nu e o placere sa stai departe de casa si sa fii urmarit", a mai comentat Vlas situatia celui din cauza caruia acum Vintu risca sa stea in spatele gratiilor, precizand insa ca "Nicolae Popa o sa taca. Din realitate si de frica".

In ceea ce il priveste pe liderul FSLI Petrom Liviu Luca, martor in dosar, Vlas a declarat: "Liviu Luca la un moment dat a profitat de pe urma FNI-ului, ca si multi altii, si a scos bani in ultima instanta, fara niciun fel de probleme, pe cand altii au avut probleme sa si-i scoata. Ca orice lider de sindicat, oportunismul este la prima mana. Va rog sa nu uitati ca in consiliul de administratie al televiziunii Realitatea este toata crema sindicatelor din Romania. Nu mai trebuie sa facem niciun fel de comentarii".

Eu nu am luat niciun chior din FNI

"Mama FNI" a tinut sa sublineze foarte clar ca nu ea a fost cea care a devalizat FNI, desi, pana acum, a fost singura din conducerea Fondului care a stat ani buni in puscarie.

"Eu nu am luat niciun chior din FNI-ul ala(...) Daca eu as fi fost intr-adevar cea care am devalizat FNI, trebuia sa fiu imbecila total sa ma intorc in Romania si sa imi petrec batranetile la parnaie(...) Asa de fioros de saraca cum sunt acuma, nu am fost niciodata. Si asta din vina mea, pentru ca nu ma punea nici mama dracului sa fac ce am facut", a declarat ea.

Intrebata daca se simte razbunata in aceste zile, cand SOV a fost si el arestat, Vlas a raspuns ca "razbunarea e placuta pana intr-un punct", dar a precizat ca nu ii place ideea ca cineva sa fie inchis in aceste conditii.

"Daca il inchideau atunci, ziceam: 'am facut-o toti, o tragem toti'. Si m-as fi declarat satisfacuta in ideea de dreptate. Acum, am stat 7 ani la inchisoare, cu ce ma mai incalzeste?", a intrebat retoric Vlas, adaugand repede "nu am stat degeaba, am stat pentru ca am gresit", precizare necesara in conditiile in care peste doua luni comisia de la Penitenciarul Targsor, unde isi ispaseste pedeapsa, va judeca din nou cererea ei de eliberare conditionata.

Statul roman incearca acum sa dreaga busuiocul

Vlas si-a exprimat in repetate randuri scepticismul cu privire la o rejudecare a dosarului FNI.

"De ce sa dezgropam mortii? Put foarte tare! Statul roman a fost neputincios in fata lui Sorin Ovidiu Vintu si acum incearca sa dreaga busuiocul(...) E tardiv, si scandalul asta nu slujeste la nimic, ii da o lectie lui Vintu si poate ca merita, pentru ca nu trebuia sa se vare in ce s-a varat".

Intrebata de jurnalistii care o intervievau ce parere are despre titulatura primita de Vintu din partea presedintelui, aceea de "mogul de presa", Ioana Maria Vlas a comentat: "Chestia cu mogulii de presa e o prostie, termenul e deplasat(...) Cine are un trust de presa, sa ii fie de bine, dar sa aiba coloana vertebrala. Antenele au fost impotriva lui Basescu 'd'a capo al fine'. El de ce a trebuit sa se mute dupa cum l-a suflat vantul? Uite ca acum il sufla vantul", a comentat ironic Vlas.

Sorin m-a mintit cumplit

Intrebata daca ar accepta sa fie ajutata in vreun fel de Vintu, Ioana Maria Vlas, a relatat mai intai despre confruntarea pe care a avut-o cu fostul sau partener de afaceri atunci cand a fost, la randul ei, anchetata si apoi arestata, si cand acesta ar fi intrebat-o daca o poate ajuta cu ceva.

"Eu nu vreau sa ma ajute domnia sa nici cand voi fi in mormant. Socotelile mele cu el sunt de alta natura. M-a mintit cumplit! Daca nu ma mintea nu eram aici. Nu as accepta nici daca as muri de foame sa imi intinda o mana de ajutor. Nu vreau nimic de la el", a raspuns Vlas.

De asemenea, intrebata ce i-ar spune fostului sau partener de afaceri daca l-ar intalni in aceste momente grele pentru el, aceasta a raspuns: "Imi pare rau Sorin ca ai ajuns unde ai ajuns, dar eu am stat 5 ani la parnaie si nu mi-a placut".

"Am venit in Romania ca sa se afle adevarul si nu am reusit. Marturisesc, am obosit peste masura", a conchis Ioana Maria Vlas.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Vlas Vintu arestare, #Vintu recurs, #Vintu arestat , #arestat