Cum a murit singurul procuror care l-a pus sub acuzare pe S.O. Vintu?

Sambata, 06 August 2011, ora 22:38
12787 citiri
Cum a murit singurul procuror care l-a pus sub acuzare pe S.O. Vintu?
Foto: ziare-pe-net.ro

Singurul procuror care l-a pus sub acuzare pe Sorin Ovidiu Vintu, Luminita Sega, a murit in urma unei otraviri cu alumina, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti fiind in asteptarea unor analize toxicologice.

Intre timp, fratele Luminitei Sega, prof. dr. Mircea Slavila, da vina chiar pe colegii de la Parchet, relateaza Evenimentul Zilei.

Luminita Sega a instrumentat singura dosarele FNI - FNA - BID - Banca Agricola, iar, dupa decesul sau, dosarele au fost preluate de procurorii Irinel Paun si Catalin Purcarin, care l-au trimis in judecata pe Sorin Ovidiu Vintu doar pentru doua infractiuni minore.

In prezent, procurorul general Laura Codruta Kovesi a dispus reluarea cercetarilor, iar Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat ca va efectua verificari asupra procurorilor care l-au gasit nevinovat.

Momentul coincide si cu extradarea lui Nicolae Popa, fost administrator al FNI, care se afla in custodia anchetatorilor romani.

Potrivit lui Kovesi, din analiza dosarelor a rezultat ca "solutiile de netrimitere dispuse cu privire la Vintu Sorin Ovidiu s.a. sunt nelegale, urmand sa fie infirmate".

Luminita Sega a murit la doar 42 de ani, diagnosticul corect fiindu-i pus de abia intr-o clinica din Bergamo, Italia, post mortem, dupa ce a fost internata atat in spitale din Romania, cat si din Viena.

Fratele sau a incercat sa obtina aprobarea de deshumare a surorii sale timp de doi ani, pentru recoltarea de probe pentru analiza toxicologica. In prezent, el spera sa se afle cine a omorat-o.

#Sorin Ovidiu Vintu, #dosar FNI, #dosar FNI redeschis , #FNI