S.O.Vintu: In puscarie m-am intalnit cu pagubiti FNI. M-au salutat cu respect

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 09:29
8441 citiri
S.O.Vintu: In puscarie m-am intalnit cu pagubiti FNI. M-au salutat cu respect
Foto: Adevarul

Sorin Ovidiu Vintu sustine ca s-a intalnit in inchisoare cu fosti pagubiti de FNI, dar acestia nu i-au reprosat nimic, ci l-au salutat cu respect.

"Nu si-a permis niciunul. M-au salutat cu respect. Si le-am explicat cum sa faca sa nu mai piarda bani la institutii de genul asta", a declarat Vintu in partea a doua a unui interviu acordat Adevarul.

El a respins acuzatiile ca ar fi ajuns in spatele gratiilor pentru ca a furat de la stat.

"Auzi, pustiu', eu n-am furat statul niciodata. N-am luat cinci bani de la statul roman. Eu am fost condamnat pentru ca s-a presupus ca l-am santajat pe unul ca Ghita, o canalie, pentru 150.000 de euro. Pana la urma s-a dovedit ca nu e vorba de niciun santaj, ci de amenintari. Si am mai fost condamnat pentru ca s-a dovedit ca am sprijinit un prieten (Popa Nicolae - n.red.). L-am sprijinit, dar nu in afara legilor. Asta nu inseamna furt de la stat", a sustinut Vintu.

Dosarul Petromservice: Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la sase ani de inchisoare

Intrebat daca mai intentioneaza sa comita ilegalitati, el a raspuns afirmativ.

"Da, evident. Cum sa nu fac? Capacitatea mea creatoare este infinita (...) Treaba mea este sa-mi fac banii si treaba lor este sa ma prinda, fiecare cu problema lui", a mai spus el.

Vintu: Daca statul roman m-ar fi prins cu tot ce am facut, faceam puscarie pe viata

Vintu a fost intrebat, printre altele, si despre episodul de la alegerile prezidentiale din 2009, cand Mircea Geoana l-a vizitat cu putin timp inainte de turul doi, iar apoi a pierdut presedintia.

"Geoana nu a pierdut alegerile din pricina acelei vizite. Nici macar din pricina reactiei cretine pe care a avut-o cand l-a agresat Basescu cu povestea asta. A pierdut alegerile pentru ca in luna mai s-a dus la rusi fara sa spuna nimanui nimic. De aceea, a pierdut alegerile. Nu ar fi avut loc acea dezbatere si acea acuza daca domnul Geoana nu s-ar fi dus ca prostul la rusi fara sa spuna nimanui.

Cat despre Basescu, am considerat ca pentru mine, ca cetatean, domnul Basescu imi face rau. De aceea, cu tot ce am avut, am intrat intr-o batalie impotriva lui Basescu. M-a invins. Punct", a mai spus el.

Sorin Ovidiu Vintu a stat de doua ori la inchisoare in ultimii ani. Dupa un an petrecut in spatele gratiilor pentru santajarea lui Sebstian Ghita, Vintu a fost din nou condamnat la doi ani de inchisoare pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa, fiind eliberat conditionat dupa doar 11 luni.

Sorin Ovidiu Vintu iese din inchisoare - decizie definitiva

El mai este judecat in alte doua dosare, unul deschis pentru prejudicierea companiei Petromservice cu peste 83,5 milioane de euro, in care a primit in prima instanta o pedeapsa de sase ani si doua luni de inchisoare, iar al doilea pentru devalizarea Fondului National de Investitii, dosar in care este acuzat de spalare de bani si instigare la delapidare.

Sorin Ovidiu Vintu, trimis in judecata in dosarul FNI (Video)

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Vintu pagubiti FNI inchisoare, #Vintu Geoana vizita, #Vintu furt stat, #Vintu dosare , #FNI