Sorin Ovidiu Vintu, din nou la Parchet

Joi, 30 August 2012, ora 11:16
2419 citiri
Sorin Ovidiu Vintu, din nou la Parchet
Foto: Arhiva

Sorin Ovidiu Vintu a fost adus, joi dimineata, la Parchetul General, pentru a fi audiat din nou in legatura cu dosarul legat de prabusirea FNI.

Potrivit procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, dosarul este la final, a fost unul foarte dificil si are cam 50 de m lineari lungime, scrie Adevarul.

Dosarul a fost redeschis anul tercut, dupa ce Kovesi a infirmat prin ordonanta solutiile de neurmarire date in toate dosarele lui SOV: FNI, Banca Agricola, Banca de Investitii si Dezvoltare (BID), dar si in cazul falimentului Bancii Romane de Scont (BRS.

Procurorii au stabilit ca Vintu Sorin Ovidiu a supus procesului de spalare a banilor, pe langa sumele retinute in starea de fapt initiala (respectiv suma de peste 700.000 lei provenita din infractiunea de delapidare si peste 9,6 milioane lei provenita din infractiunea de inselaciune) si alte sume mari de bani.

Astfel, potrivit probelor administrate pana in acest moment al urmaririi penale, a rezultat ca si suma de peste 130.000 lei a fost supusa procesului de spalarea banilor, fiind rezultata tot din infractiunile savarsite, adica peste 5,47 milioane de dolari la data prabusirii FNI, respectiv sumele de 278.034 de dolari si 786.060 euro, provenite din chirii, arata sursa citata.

#Vintu Parchet dosar FNI, #Vintu audiat parchet , #FNI