Vintu cere reducerea pedepsei - motivul, scrie carti in inchisoare

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 19:27
2085 citiri
Vintu cere reducerea pedepsei - motivul, scrie carti in inchisoare

Sorin Ovidiu Vintu a depus o cerere de reducere a pedepsei cu inchisoarea pe care o executa, motivand printre altele ca s-a apucat sa scrie carti dupa gratii.

Vintu a depus cererea in baza Legii 275/2006 privind executarea pedepselor, care prevede ca detinutii carora li se publica o lucrare stiintifica pot depune o asemenea cerere, arata Romania TV.

Totusi, exista anumite criterii, printre care cea care prevede ca cererea de reducere poate fi depusa daca lucrarea este deja publicata, la o editura acreditata de Ministerul Educatiei.

Sorin Ovidiu Vintu executa o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru santajarea omului de afaceri Sebastian Ghita.

SOV, o noua condamnare

Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat, marti, de Tribunalul Bucuresti la o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa.

Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare

De asemenea, omul de afaceri Octavian Turcan a primit o pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare in acelasi dosar, iar Alexandru Stoian, soferul lui Vintu, a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei.

Decizia nu este insa definitiva si poate fi atacata cu recurs, atat de acuzati cat si de procurori, acestia cerand pedeapsa maxima, de 7 ani de inchisoare.

Cei trei au fost trimisi in judecata in 12 octombrie 2010, iar cateva luni mai tarziu, in aprilie 2011, Nicolae Popa a fost adus in tara din Indonezia si incarcerat.

Proiect pentru gratierea in masa

Doi deputati au initiat o procedura de gratiere colectiva, care pare a fi cu dedicatie pentru fostul premier PSD Adrian Nastase, dar si pentru alti politicieni aflati in detentie sau in curs de judecata, ultima lege de gratiere fiind adoptata in 2002, fara insa a acorda clementa in cazuri de coruptie.

Ce politicieni ar beneficia de gratierea in masa

Deputatul PSD Madalin Voicu si presedintele Comisiei pentru drepturile omului, Nicolae Paun, au depus, marti, 2 octombrie, un proiect in care propun gratierea pedepselor cu inchisoarea de pana la 6 ani inclusiv, precum si pedepsele cu amenda, aplicate de instanta, iar faptele pedepsite cu privarea de libertate pana la 4 ani inclusiv sau amenda sa fie amnistiate.

Cei doi initiatori au sustinut ca nu s-au gandit la Adrian Nastase atunci cand au elaborat initiativa legislativa, iar Madalin Voicu a sustinut ca subiectul a fost deja discutat la nivelul USL.

Daca legea va intra in vigoare, multi dintre demnitarii condamnati, definitiv sau nu, in ultimii ani ar urma sa scape de puscarie.

Citeste si:
Anca Dragu spune că întâlnirea dintre Cioloş şi Ciucă nu va fi pentru negocieri. „Vrea să prezinte intenţiile pentru un guvern minoritar”
Anca Dragu spune că întâlnirea dintre Cioloş şi Ciucă nu va fi pentru negocieri. „Vrea să prezinte intenţiile pentru un guvern minoritar”
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a transmis duminică, 24 octombrie, că întâlnirea care va avea loc, luni, între liderul USR, Dacian Cioloş, şi premierul desemnat, Nicolae Ciucă, nu va...
Vasile Dîncu susține că PSD nu se aliază cu PNL. „Nu putem să credităm un guvern care a dus România în această groapă. Nu dorim să facem niciun fel de USL”
Vasile Dîncu susține că PSD nu se aliază cu PNL. „Nu putem să credităm un guvern care a dus România în această groapă. Nu dorim să facem niciun fel de USL”
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat duminică, 24 octombrie, că PSD şi PNL sunt de acord că nu doresc refacerea USL. ”Nu putem să credităm un guvern care...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Jabba the Hutt
rank 5
Dl. Vantu a scris o carte. Apoi a citit-o !