Ziare.com

Vantu si Remes ar putea fi audiati in dosarul FNI

Luni, 04 Februarie 2008, ora 17:00

   

Vantu si Remes ar putea fi audiati in dosarul FNI
In dosarul FNI, Ioana Maria Vlas a propus instantei audierea lui Sorin Ovidiu Vantu si Decebal Traian Remes, care era ministru de finante in perioada respectiva, informeaza NewsIn.

Vlas a sustinut ca exista acte doveditoare, despre care crede ca nu se afla la dosar, motiv pentru care a cerut un termen distinct pentru a studia dosarul, impreuna cu avocata sa. Vlas a apreciat ca ar trebui sa fie audiat si Decebal Traian Remes care, in calitate de reprezentant al Ministerului de Finante, ar fi semnat personal investitii ale CEC de 290 de milioane de lei.

Avocatii celorlalte parti din dosar au fost de acord cu propunerile
Ioanei Maria Vlas, privind probatoriul. Ei au mai solicitat reaudierea unor martori care au dat depozitii fie in faza de urmarire penala, fie in cea de fond a dosarului si suplimente de expertiza, pe motiv ca expertii desemnati nu sunt experti de piata de capital, ci experti contabili. De asemenea, avocatii au solicitat instantei de apel sa le aprobe toate probatoriile respinse de instanta de fond, au cerut sa se clarifice care sume de bani au fost rulate catre FNI, care catre FNA si catre SOV Invest.

Vlas a mai solicitat magistratilor aprobarea pentru efectuarea unei expertize grafologice, care sa ateste faptul ca nu-i apartine semnatura de pe niste ordine de plata, pentru eliberarea a sute de miliarde de lei, fiind plecata din tara in perioada in care respectivele acte au fost semnate.

La termenul de luni, reprezentantii partilor au formulat cereri si exceptii, magistratii hotarand sa le discute dupa administrarea probelor. Instanta a ramas in pronuntare pe solicitarile avocatilor si au dat termen pentru 18 februarie.

Peste 1500 de investitori s-au prezentat luni la sediul Curtii de Apel, pentru a completa listele de prezenta care substituie citarea in sala de judecata.

Tribunalul Bucuresti a pronuntat sentinta in dosarul FNI pe 20 martie, condamnandu-i la inchisoare pe cei 12 inculpati pusi sub acuzare in cauza. Ioana Maria Vlas a primit o pedeapsa de 13 ani inchisoare, Nicolae Popa - 15 ani inschisoare, Marian Petrescu, fost presedinte al SOV Invest, a primit trei ani cu suspendare, Mihaela Sima, fost director economic al SOV Invest - trei ani cu executare, Marius Andrei, fost cenzor extern independent al SOV Invest - patru ani, Gavril Batran, fost membru al Consiliului de Administratie al societatii - cinci ani, Stefan Boboc, fost presedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) - trei ani, Cecilia Cezara Bebis, comisar coordonator al Departamentului de reglementare a pietie si intermediere financiara din cadrul CNVM - trei ani cu suspendare conditionata, Gheorghe Negura - trei ani, Mircea Ianculescu Muscel Ionescu - trei ani, Mircea Costescu - trei ani. Ultimii trei au fost membri ai Consiliului de incredere al FNI.

Pe latura penala, fostul administrator al SOV Invest, Ioana Maria Vlas, a fost condamnata la mai multe pedepse cu inchisoarea, cea mai mare, de 20 de ani, fiindu-i aplicata pentru inselaciune. Nicolae Popa, fost director al grupului de firme Gelsor si membru al Consiliului de Incredere al SOV Invest, a fost condamnat in lipsa la 20 de ani de detentie pentru inselaciune si la doi ani pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata. Nicolae Popa este dat in urmarire internationala de la sfarsitul anului 2000, pe numele sau fiind emis un mandat de arestare.

Marian Petrescu, fost presedinte al SOV Invest, a primit pedeapsa de opt ani de inchisoare pentru inselaciune, plus doua luni pentru fals in inscrisuri. Mihaela Sima, fost director economic al SOV Invest a primit cinci ani de detentie, pentru fals in inscrisuri.
Instanta i-a mai condamnat la cate sase ani de detentie pe Marius Andrei, fost cenzor extern independent al SOV Invest, pe Gravil Batran si pe Ioan Dita, fosti membri ai Consiliului de Administratie al societatii. Stefan Boboc, fost presedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru neglijenta in serviciu, iar Cecilia Bebis, comisar coordonator al Departamentului de reglementare a pietie si intermediere financiara din cadrul CNVM, a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru aceeasi fapta. Gheorghe Negura, Mircea Costescu si Mircea Ionescu Muscel - Ianculescu, membri ai Consiliului de incredere al FNI, au primit pedepse de cate cinci si patru ani, pentru inselaciune.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Citeste mai multe despre fni Ana Maria Vlas Decebal Traian Remes
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1407 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

CORVIN

NU STIU CE AFACUT JUSTITIA PINA ACUMA!! SI DE CE NU L-A LUAT LA BANI MARUNTI , NU NUMAI PE VANTU , REMES CI SI PE CEI CARE AU INFIINTAT BANCA ROMANA DE INVESTITIE??? VACAROIU SI CEILALTI????? PENTRU CA TOT DIN BANII CELOR DE LA FNI S-A INFIINTAT!!! ASTEPTAM MASURI SI LAMURIRI!!!!!!!!!

 

tarziu

-nici-o dataa nu-i tarziu,Vantu,un excrog care l-a incurajat Remes,Vacaroiu si multi alti care si-au facut miliarde de lei
-cu ei la zdup langa Maria vlas care da declaratii juste,iata ca,ulei incepe sa iasa la suprafata,,,,,,,,,Presedddinte Basescu,lupta si bagai dupa gratii ca-s vinovati dar intrebarea e,de ce nu se mai fac plati pentru pagubitori,doua luni a durat plata ssi s-aau epuizat banii,cine plateste restul ca-s multi pagubitori,,,,,,,,,,scaarbele de javre,excrocci,nu se mai satura,miii de miliarde si eu nu am bani sa-i iau copilului meu medicamente,pamantul sa va astupe de vi,,criminalilor'',a-ti dus tara de rapa in frunte cu ,,Tariceanu'',impuscati ca Ceausescu si el nu a fost asa de vina,e clar;subminare de stat curata a fost in frunte ccu Iliescu hooooooooooooo,*** inputiti.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor